Iran je spreman uvesti demokraciju u Siriju

Iranski predsjednik Hasan Rohani u ponedjeljak je rekao da je Iran spreman pomoći u uvođenju demokracije u ratom pogođene Siriju i Jemen, okrivivši SAD za širenje terorizma na Bliskom istoku.

Iran pruža značajnu vojnu potporu sirijskom predsjedniku Bašaru al-Asadu i podupire pobunjeničke Hutije u borbi za vlast u Jemenu. “Spremni smo pomoći u iskorjenjivanju terorizma i utiranju puta demokraciji”, rekao je Rohani u govoru pred sudionicima Opće skupštine UN u New Yorku. “Kao što smo pomogli u uspostavi demokracije u Iraku i Afganistanu, sad smo spremni pomoći u uspostavi demokracije u Siriji i Jemenu”, dodao je.

Rohani je za krizu na Bliskom istoku okrivio američku okupaciju Afganistana i Iraka te ono što je nazvao potporom Washingtona Izraelu protiv Palestine. “Da nije bilo američke invazije na Afganistan i Irak te američke neopravdane potpore neljudskim djelima cionističkog režima protiv potlačenog naroda Palestine, danas teroristi ne bi imali ispriku za opravdanje svojih zločina”, rekao je.

You may also like