Iran jača obrambene sposobnosti

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Khamenei izjavio je u nedjelju da je rat malo vjerojatan, ali je pozvao iranske oružane snage da ojačaju svoje obrambene sposobnosti, objavljeno je na ajatolahovoj službenoj internetskoj stranici.

Iran je u subotu objavio planove za jačanje svojih balističkih sposobnosti i razvoja krstarećih projektila te nabavu modernih borbenih zrakoplova i podmornica kako bi osnažio obranu dok je zemlja suočena s rastom napetosti sa Sjedinjenim Državama nakon američkog povlačenje iz nuklearnog sporazuma između Teherana i svjetskih sila.

“Ajatolah Khamenei naglasio je da na temelju političkih kalkulacija rat nije vjerojatan, ali je dodao da oružane snage moraju biti na oprezu… i povećati sposobnosti vojnika i opreme”, objavljeno je na web stranici ajatolaha.

Vijest o planovima za vojni razvoj došla je dan nakon što je Iran odbacio poziv Francuske na pregovore o budućim nuklearnim planovima Teherana, njegovim balističkim projektilima i ulozi u ratovima u Siriji i Jemenu.

You may also like

0 comments