Podravka je uspješno provela dokapitalizaciju – u prva dva kruga upisa i uplate novih dionica postojeći dioničari i radnici upisali su svih 1,7 milijuna novih dionica i ukupno uplatili 510 milijuna kuna, dok je iskazani interes bio 33 posto veći od raspoloživog broja dionica, objavljeno je u srijedu iz Podravke.

Naime, u prva dva kruga upisa i uplate novih dionica postojeći dioničari i radnici upisali su i uplatili ukupno više od 2,26 milijuna novih dionica. Viškovi uplaćenih sredstava bit će vraćeni ulagateljima najkasnije do 27. srpnja.

Nove su se dionice upisivale po cijeni od 300 kuna po dionici, a za upisane nove dionice ulagatelji su ukupno uplatili 510 milijuna kuna. Glavninom tog iznosa, odnosno s 374 milijuna kuna, bit će povećan temeljni kapital Podravke, koji će nakon povećanja iznositi 1,56 milijardi kuna, stoji u obavijesti Podravke. “Interes za upis dionica u prva dva kruga dokapitalizacije bio je 33 posto veći od raspoloživih novih dionica te iskazujemo iznimno zadovoljstvo zbog ovakvih rezultata i uspješnosti upisa. To govori o izuzetnom povjerenju postojećih dioničara i radnika u Podravku, njezin pozitivan rast i razvoj. Zato se i ovom prilikom zahvaljujemo svima na iskazanom povjerenju i podršci našem daljnjem razvoju. Nastavljamo provedbu strategije rasta i jačanja Podravke za koju smo uvjereni da može postati najuspješnija internacionalna kompanija iz Hrvatske”, istaknuo je Zvonimir Mršić, predsjednik Uprave Podravke nakon završetka II. kruga upisa i uplate novih dionica.

Upis i uplata novih dionica odvijao se, naime, u dva kruga, a s obzirom da je interes u ta dva kruga bio dovoljan, treći krug se neće niti provoditi. Prvi je krug bio namijenjen isključivo radnicima, koji su u razdoblju od 7. do 13. srpnja upisali i uplatili 88.475 novih dionica, a upisalo ih je i uplatilo 615 radnika, navode iz Podravke. U drugom su krugu, od 7. do 20. srpnja, nove dionice upisivali postojeći dioničari. Oni su upisali i uplatili ukupno 2.174.304 nove dionice. Time je iskazana potražnja značajno premašila broj dionica na raspolaganju pa je u drugom krugu postojećim dioničarima alocirano ukupno 1.611.525 novih dionica, navode iz Podravke.

Ujedno najavljuju kako će svi preostali viškovi uplaćenih sredstava, kao i ona sredstva u odnosu na koja je upis eventualno opozvan u predviđenom roku, biti vraćeni ulagateljima najkasnije do ponedjeljka, 27. srpnja.

Related Posts