Interes Wall Streeta podigao virtualne valute

Bitcoin je u srijedu prvi puta prekoračio razinu od 12 tisuća dolara, nastavljajući vrtoglavi ovogodišnji uspon koji je odnedavno zainteresirao i Wall Street i ostala etablirana tržišta pa se spremaju uvrstiti u ponudu i terminske ugovore u najpoznatijoj digitalnoj valuti.
U azijskoj je trgovini kontroverzna kriptovaluta zabilježila novi rekord od 12.590 dolara da bi se potom stabilizirala na 12.567 dolara, izvijestio je Bloomberg News.

Sredinom siječnja njegova je vrijednost iznosila samo 752 dolara da bi u studenom započeo njezin dramatični rast

.

Promatrači pripisuju uzlet sve većem interesu Wall Streeta i planovima etabliranih tržišta da u ponudu uvrste i trgovanje terminskim ugovorima u digitalnoj valuti unatoč strahovanjima pojedinih financijaša od snažnih oscilacija njegove vrijednosti.

Američki su regulatori prošlog tjedna odobrili trgovinu terminskim ugovorima u bitcoinima na vodećim financijskim tržištima, uključujući Čikašku burzu (Chicago Mercantile Exchange – CME), što je naišlo na pozitivan odjek među analitičarima.

“Činjenica da će CME kao najveća faca u gradu gotovo u početnoj fazi uvrstiti u ponudu i ugovore u kriptovaluti prisilit će ostale velike burze da slijede njihov primjer kako ne bi propustile priliku za zaradu”, tumači u bilješci objavljenoj ovog tjedna Shane Chanel iz ASR Wealth Advisera sa sjedištem u Sydneyu.

You may also like

0 comments