Ines Strenja Linić: Vrata HDZ-u su i dalje otvorena

Gošća HTV-ove emisije Nedjeljom u dva ovoga je tjedna izabrana zastupnica Mosta Ines Strenja Linić. Govoreći o aktualnim pregovorima o formiranju vlasti, Strenja Linić je kazala da misli kako ćemo u utorak imati mandatara.

‘Nikakve podjele, nikakvih imena u pregovorima s koalicijama nije bilo. Most je ostao dosljedan. Očekivali smo da će obje strane potpisati ono na što su prethodno pristale, ali to se nije dogodilo. SDP je još ranije odustao pa se predomislio, a HDZ je mišljenje promijenio jučer. Očekujemo još neke promjene’, izjavila je.

‘Kao što smo SDP-u ostavili otvorena vrata, sada su ta vrata otvorena i trećoj strani’, dodala je, čime je ušla u kontradikciju s čelnikom Mosta Božom Petrovim, koji je u subotu navečer jasno rekao da se pregovori sada nastavljaju samo s koalicijom Hrvatska raste.

‘Uvrede koje su članovi Mosta primali proteklih tjedana ne smiju i nisu bile prepreka suradnji u formiranju vlasti i preuzimanju odgovornosti’, istaknula je. Smatra kako je dosadašnja Vlada zemlju mogla voditi bolje, ali ne misli da je, kako neki kažu – zemlju odvela u propast.

Na pitanje zašto Most nije saslušao Dragu Prgometa nakon njegovog sastanka sa Zoranom Milanovićem odgovorila je kako je Prgometovo ponašanje neprihvatljivo. Kazala je kako su ga kontaktirali telefonom, ali on u tom slučaju nije vidio nikakav problem. Smatra kako u Mostu nema mjesta nekome tko je ‘privatno i na svoju ruku’ nešto dogovarao.

You may also like

0 comments