Indetifikacija žrtava nesreće na Sinaju

Obitelji žrtava pada ruskog putničkog zrakoplova u Egiptu počet će identificirati svoje bližnje u ponedjeljak u Sankt Peterburgu nakon dolaska prvog zrakoplova s posmrtnim ostacima 140 žrtava, dok još uvijek vlada nepoznanica oko uzroka tragedije.

Drugi avion s ostacima žrtava najgore zrakoplovne nesreće koja je pogodila Rusiju, s 224 poginulih, trebao bi poletjeti u ponedjeljak navečer u 19 sati iz Kaira, najavio je Vladimir Svetelski, dužnosnik ruskog ministarstva za izvanredna stanja.

Odmah po dolasku u zračnu luku Sankt Peterburga, u noći s nedjelje na ponedjeljak, prva tijela odvezena su u krematorij na identifikaciju koja bi trebala početi kasnije tijekom prijepodneva. Obitelji će jedna po jedna identificirati tijela.

Za olakšavanje identifikacije, obitelji putnika poginulih na Sinaju od subote daju uzorke DNK u kriznom centru blizu zračne luke gdje je postavljen improvizirani memorijal u počast preminulima. U nedjelju je ruski predsjednik Vladimir Putin proglasio dan nacionalne žalosti u Rusiji, ali se nije pojavio u javnosti od trenutka nesreće.

Nekoliko tisuća osoba odalo je počast u nedjelju navečer u Sankt Peterburgu, drugom gradu Rusije, 217 putnika i sedam članova posade preminulih u katastrofi, svi Rusi osim troje Ukrajinaca, što je najgora zrakoplovna nesreća koja je pogodila Rusiju.

You may also like