Home Bosna i Hercegovina Incident prilikom pokušaja smjene EP HZHB

Incident prilikom pokušaja smjene EP HZHB

by admin

Pri pokušaju da se smijeni čelništvo Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg Bosne sa sjedištem u Mostaru u ponedjeljak se morala umiješati i lokalna policija jer novoizabranom nadzornom odboru nepoznati zaštitari nisu dali pristupiti zgradi uprave ove kompanije.

Na današnjoj sjednici Skupštine EP HZHB, koju je imenovala vlada koju čine ministri iz HDZ-a BiH i Stranke demokratske akcije (SDA) smijenjen je glavni direktor Nikola Krešić i svi članovi stare uprave i Nadzornog vijeća tvrtke koje su prije četiri godine imenovali predstavnici SDP-a BiH i stranaka koje su činile koaliciju Platformu za promjene.

Skupština kompanije je imenovala novi Nadzorni odbor na razdoblje do tri mjeseca, te razriješila stari Nadzorni odbor jer je izgubio povjerenje vlasnika, odnosno Federacije BiH. Nakon što su izabrani članovima novog Nadzornog odbora Elektroprivrede HZHB je zabranjeno ući u zgradu poduzeća. Njima pristup zgradi nisu dopustili zaštitari koje je angažirala odlazeća uprava. Zbog toga su pozvani pripadnici lokalne policije čiji su pripadnici napravili zapisnik, dok su se zaštitari razišli.

Većina djelatnika EP HZHB prema medijskim navodima je izvan ureda i traže od vlasnika poduzeća, odnosno Vlade FBiH da pošalje pripadnike Specijalne policije kako bi se osigurala provedba odluka koje je danas donijela skupština poduzeća. Dosadašnji čelni ljudi Elektroprivrede HZ HB smatraju kako je odluka o smjenama nelegalna te su najavili da će svoja prava pokušati zaštiti sudskim putem.

Izvršna direktorica za ekonomske poslove Elektroprivrede HZ HB Ivana Bunoza u izjavi za BH Radio 1 kazala je kako su odluke o smjenama donesene bez ikakvog obrazloženja te su stoga, po njezinim riječima, u suprotnosti sa zakonskim propisima.

Related Posts