INA: Stožer barata neprovjerenim informacijama, nema nikakve odluke

Nakon što su naslovnice portala jutros osvanule osvježene za dramatično upozorenje iz Stožera za obranu Rafinerije Sisak, u kojem je najavljeno kako postoje dva scenarija za zatvaranje rafinerije u Sisku, iz INA-e javljaju kako Stožer barata neprovjerenim i neslužbenim informacijama.
Naime, iz INA-e poručuju kako Rafinerija nafte Sisak generira stotine milijuna kuna gubitaka i takvo stanje nije održivo. Međutim, nikakve nove odluke nisu donesene.

Ako bilo kakva odluka vezana uz budućnost rafinerije bude donesena, pravovremeno i na odgovoran način ćemo obavijestiti sve uključene strane.

Podsjetimo, Stožer za obranu Rafinerije nafte Sisak objavio je u petak da ima dokumente iz Uprave Ine prema kojima se pripremaju dvije verzije plana o potpunom prekidu proizvodnje s datumima zatvaranja sisačke rafinerije 1. siječnja ili 1. svibnja 2019. te je upitao Vladu je li upoznata s tim planovima i skorim donošenjem odluke, ili mađarski MOL bez znanja partnera samostalno donosi jednostrane odluke, unatoč hrvatskim predstavnicima u Upravi.

You may also like