INA reagirala na današnje medijske napise

Priopćenje
Sigurnost i zaštita zdravlja su prioritet na maloprodajnim mjestima Ine, navode iz kompanije.

“Povodom današnjih medijskih natpisa, želimo obavijestiti javnost i naše kupce kako je INA kao odgovorna kompanija uvela brojne preventivne mjere koje su usmjerene na zaštitu radnika i kupaca te sprečavanja širenja virusa.

Sva Inina maloprodajna mjesta rade s ciljem održavanja opskrbe tržišta u našoj zemlji, a njihov rad odvija se u skladu s uputama Stožera za civilnu zaštitu Republike Hrvatske i županijskih stožera. Kompanija je na uvela sve preventivne mjere na svojim poslovnim lokacijama, a napose na maloprodajnim mjestima na koja isporučujemo zaštitnu opremu i sredstva za dezinfekciju. Preventivne mjere uključuju i povećanu učestalost čišćenja svih radnih površina te mlaznica za gorivo na maloprodajnim mjestima, redovito provjetravanje prostorija, postavljanje pregradnih stjenki na naplatnim mjestima te informativnih plakata o mjerama zaštite. Također, svi radnici su educirani o načinima zaštite od koronavirusa i koriste zaštitnu medicinsku opremu prema uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te po potrebi.

Upute na maloprodajnim mjestima postavljene su i za kupce koji su pozvani da se pridržavaju općih mjera prevencije te da održavaju sigurnu udaljenost u društvenom kontaktu između osoba na maloprodajnom mjestu od minimalno 2 m, poštuju pravila o maksimalnom broju kupaca u prodajnom prostoru ovisno o njegovoj veličini i koriste zaštitne rukavice prilikom rukovanja s mlaznicom za gorivo. Apeliramo na naše kupce da se pridržavaju svih preventivnih mjera, a naši radnici na maloprodajnim mjestima od ranije imaju uputu da izdaju upozorenja kupcima koji se ne pridržavaju općih preventivnih mjera.

Napominjemo da je i uvidom u podatke o prodaji artikala negoriva, vidljivo da je ta prodaja znatno smanjena posebice nakon 17 sati i da ne upućuje na nikakva okupljanja na maloprodajnim mjestima.

Ovom prilikom zahvaljujemo i našim radnicima na maloprodajnim mjestima, ali i onima u preradi i proizvodnji te kolegama koji rade predano u svojim domovima kako bi osigurali kontinuitet poslovanja kompanije i sigurnost opskrbe tržišta”, stoji u priopćenju.

You may also like

0 comments