Home Energetika INA isplaćuje dividendu od 24 eura po dionici

INA isplaćuje dividendu od 24 eura po dionici

by Energypress.net

Financijska stabilnost

Nadzorni odbor INA-e na jučerašnjoj sjednici dao je suglasnost na revidirane financijske izvještaje za 2023. godinu i na izvještaj neovisnog revizora.

Na prijedlog Vlade, a zbog isteka mandata, NO je ponovno imenovao Miroslava Skalickog, Hrvoja Šimovića i Marina Zovka za članove Uprave na mandat od najdulje šest mjeseci, odnosno do imenovanja članova javnim natječajem.

Na prijedlog mađarske naftne i plinske skupine MOL, Károly Hazuga, direktor Upravljanja portfeljem projekata i investicijama djelatnosti Rafinerija i marketinga MOL-a, od 28. ožujka zamijenit će Krisztiána Pulayja na mjestu člana Uprave INA-e, s mandatom do 30. lipnja 2026. godine. Krisztián Pulay nastavit će obnašati poziciju starijeg potpredsjednika Proizvodnje i razvoja Rafinerija i marketinga MOL Grupe, priopćila je INA.

Također, NO je dao suglasnost na prijedlog Uprave da se iznos dobiti za 2023. godinu od oko 224 milijuna eura rasporedi u zakonske rezerve (u iznosu od 11,2 milijuna eura) te za isplatu dividende (u iznosu od 240 milijuna eura, tj. 24 eura po dionici).

Dividenda će biti isplaćena iz dijela neto dobiti iz 2023. godine u iznosu od 212,8 milijuna eura te iz zadržane dobiti iz 2022. godine u iznosu od gotovo 27,2 milijuna eura.

“Prijedlog Glavnoj skupštini za isplatu dividende svjedoči o uspješnosti i financijskoj stabilnosti INA-e te o uspješnom i učinkovitom upravljanju kompanijom. Istovremeno s donošenjem vrijednosti našim dioničarima isplatom dividende, kompanija nastavlja graditi dugoročno održivo poslovanje provedbom intenzivnog investicijskog ciklusa u svim djelatnostima, uključujući nove zelene projekte”, navodi se u priopćenju.

Related Posts