Imenovana nova uprava INA-e

Nadzorni odbor
Jučer je održana sjednica Nadzornog odbora Ine na kojoj su imenovani novi članovi Uprave kompanije na prijedlog Vlade Republike Hrvatske.

Novi su članovi Uprave Ine Barbara Dorić, Darko Markotić i Niko Dalić, a imenovani su s danom 1. travnja 2020. na razdoblje od pet godina. Osim novoimenovanih članova u Upravi su Ine predsjednik Uprave Sándor Fasimon te Ákos Székely i Zsolt Pethő

Barbara Dorić dolazi s mjesta direktorice tvrtke LNG Hrvatska te ima više od 12 godina iskustva u vođenju projekata i upravljanju kompanijama iz energetskog sektora. Darko Markotić je od srpnja prošle godine na poziciji savjetnika predsjednika Uprave Ine, a prije toga obnašao je dužnost operativnog direktora Usluga kupcima i maloprodaje u Ini. Niko Dalić član je Uprave Ine od veljače 2011., ima dugogodišnje međunarodno iskustvo u području istraživanja i proizvodnje te je poznat stručnjak u ovom biznisu.

Nadzorni odbor poželio je mnogo uspjeha u radu novoimenovanim članovima Uprave te je zahvalio Ivanu Krešiću i Davoru Mayeru na njihovu radu i doprinosu poslovanju kompanije. Kao imenovani predstavnici Vlade Republike Hrvatske bili su članovi Uprave Ine od veljače 2011. te su pridonijeli mnogim projektima kompanije koji su u proteklom razdoblju osigurali njezinu financijsku stabilnost te osigurali temelje za budući razvoj.

Mandati predsjednika Uprave Ine Sándora Fasimona te članova Uprave Ákosa Székelya i Zsolta Pethőa traju do 30. lipnja 2021. godine.

You may also like

0 comments