Home Bosna i Hercegovina Ilegalni migranti problem u BiH

Ilegalni migranti problem u BiH

by Nikola Pusonjic

[vc_row][vc_column width=”1/3″]Granična policija BiH upozorila je kako se nastavlja pojačani dolazak ilegalnih migranata u tu zemlju, pa su samo u siječnju otkrivene 132 osobe koje su s područja Srbije ili Crne Gore pokušale ući u BiH i nastaviti put prema Hrvatskoj.[/vc_column][vc_column width=”2/3″]Među njima je bilo najviše Sirijaca (42) te Pakistanaca, Palestinaca i Afganistanaca, rekao je ravnatelj policije Zoran Galić.

Ilegalni migranti najčešće pokušavaju prijeći iz Crne Gore prema istočnoj Hercegovini i potom u Hrvatsku prema Posušja, Gruda i Čapljine.

Zbog toga su dodatni granični policajci upućeni na to teško pristupačno i slabo naseljeno područje, rekao je Galić, prenose lokalni mediji[/vc_column][/vc_row] Ministar sigurnosti Dragan Mektić ranije je ocijenio kako je problem u slabo kontroliranoj granici između Albanije i Crne Gore što migranti sve više koriste nastojeći se domoći neke od članica Europske unije.

“Ilegalci” granicu s BiH uglavnom pokušavaju prijeći pješice zaobilazeći granične prijelaze. Uz pojačani nadzor i postavljanje zasjeda na kritičnim točkama policija u BiH ilegalne migrante pokušava spriječiti u prelasku granice i fizičkim zaprekama.

Radi se o 26 lokacija na granici između Hrvatske i BiH, 44 na granici s Crnom Gorom i 13 na granici između BiH i Srbije, rekao je Galić. (Agencije)

Related Posts