Igor Bilbija postao je najveći pojedinačni dioničar Atlantske plovidbe

Privatni investitor Igor Bilbija kupnjom velikog paketa od Croatia osiguranja postao je najveći pojedinačni dioničar Atlantske plovidbe u kojoj sa simpatijama gledaju na njegovo okrupnjavanje.

Kako je objavljeno na Zagrebačkoj burzi, Bilbija je, sukladno zakonskim obvezama, izvijestio da je stekao 35.632 dionice dubrovačkog brodara po cijeni od 285 kuna. Kako se radi o udjelu od 2,55 posto, Igor Bilbija sada ukupno posjeduje 10,40 posto. Time je smijenio na vrhu Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) koji drži 10,05 posto. Paket je kupljen u izvanburzovnoj trgovini prošlog petka, a radi se o dijelu od 53.000 dionica odnosno 3,8 posto udjela koje je prodalo Croatia osiguranje i time palo na 6,83 posto udjela u Atlantskoj.

U tom osiguravatelju potvrđuju da su prodali “manji dio ukupnog udjela u Atlantskoj plovidbi”. “Riječ je o poslovnoj odluci u sklopu rebalansa ulagačkog portfelja”, kratko su pojasnili iz Croatia osiguranja. Igor Bilbija prodaju tumači “kao želju i volju Uprave Croatia osiguranja da diverzificiraju svoj ogromni portfelj”. Na pitanje kako je došlo do transakcije, Bilbija otkriva kako je to bio rezultat višemjesečnih pregovora između Croatia osiguranja i njega kao jednog od investitora u Atlantsku plovidbu.

“Transakcija je na kraju zaključena na obostranu korist”, kaže Bilbija. Podsjetimo, ovaj investitor već mjesecima povećava svoj udjel u toj kompaniji, a prema sadašnjoj burzovnoj cijeni od 306 kuna, njegov udjel vrijedi 44,5 milijuna kuna. Predsjednik Uprave Atlantske plovidbe kap. Pero Kulaš kaže kako im ulazak svakog novog dioničara predstavlja iznimnu čast i zadovoljstvo kao kompaniji.

“Okrupnjavanje udjela g. Bilbije možemo samo pozdraviti te zahvaliti na iskazanom povjerenju prema radu Uprave i zaposlenika Atlantske Plovidbe. Očigledno je da je g. Bilbija prepoznao i trenutak tržišta i kvalitetu upravljanja kompanijom”, poručuje Kulaš. Na pitanje o cijeni, Igor Bilbija smatra kako je ovom transakcijom upućena “jasna poruka investicijskoj zajednici što se smatra povoljnom cijenom za dionice Atlantske plovidbe”.

(Agencije)

You may also like