Iako glumi da je jak, Erdogan je vrlo slab

Turska je pokvarila odnose sa SAD-om i Rusijom, pa bi njen partner sada mogla biti EU, koja je zainteresirana za rješavanje migrantske krize, piše njemački portal.

Politika turskog predsjednika Recepa Erdogana, koja je orijentirana na sukob s Kurdima, komplicira odnose Turske s Rusijom i SAD-om, a isto dovodi do političkog pritiska u zemlju, piše njemački novinar Kersten Knipp u članku za Deutsche Welle. S obzirom da ne primjećuje probleme koji se gomilaju, Erdogan pokazuje svoju slabost.

Prema mišljenju novinara, šef turske države komplicira odnose sa Sjedinjenim Državama i Rusijom koje se aktivno bore protiv terorista “Islamske države” radi realizacije svojih ciljeva.

“Turska se ne bori protiv ID, ni protiv predsjednika Sirije Bašara Asada. Umjesto toga ona se bori protiv Kurda “, smatra novinar, a prenosi RIA Novosti.

“Za jakog čovjeka, kakav bi želio biti, Erdogan je sada vrlo, vrlo slab”, piše novinar njemačke medijske kuće. Predsjedniku Turske je potreban partner koji je zainteresiran za suradnju s turskim vlastima. Prema mišljenju autora teksta, takav partner bi za Ankaru mogla biti Europska unija koja je spremna surađivati ​​s Turskom na rješavanju migrantske krize.

Osim vanjskopolitičkih problema, Turska ima i probleme u gospodarskom sektoru, koji je ugrožen zbog smanjenja broja turista i sve veće inflacije. “Sve manje turista putuje u Tursku, ekonomija slabi, inflacija raste”, ističe Knipp. Osim toga, povećava se broj sirijskih izbjeglica u zemlji, koje tursko stanovništvo ne prihvaća.

 

You may also like