I papu Franju pokušali navesti da kaže ‘svoj sud’ o Trumpu

Papa Franjo odbio je dati osobnu prosudbu o američkom novoizabranom predsjedniku Donaldu Trumpu u intervjuu u petak te rekao da ga zanima samo utjecaj političarevih odluka na siromašne. 

Upitan što misli o newyorškom milijarderu koji je u utorak izabran na američkim predsjedničkim izborima, Papa je prema talijanskom listu la Repubblica kazao: “Ne donosim sud o ljudima i političarima, samo želim razumjeti koje patnje njihovo ponašanje uzrokuje za siromašne, i to isključiti”.

Franjo je kazao da u ovom trenutku osjeća najveću zabrinutost za izbjeglice i migrante te istaknuo: “Moramo srušiti zidove koji dijele”.

Ranije ove godine Papa je sugerirao da Trumpovo stajalište o imigraciji, koje uključuje obećanje dano tijekom kampanje o izgradnji zida na meksičkoj granici da se zadrže ilegalni imigranti, “nije kršćansko”.

Glasnogovornik Vatikana kasnije je rekao da to nije bio osobni napad. Najviše pozicionirani vatikanski diplomat Trumpu je u srijedu poželio uspješno obnašanje dužnosti te kazao da se moli za “prosvjetljenje” novoizabranog predsjednika.

(Agencije)

You may also like

0 comments