HURS od Oreškovića traži da donosi odluke sukladno zakonima

Povodom najave da bi premijer Orešković u sljedeća dva do tri tjedna formirao svoj tim za pregovore s MOL-om o Ini, Hrvatska udruga radničkih sindikata (HURS) poručuje da bi nulti korak po pitanju Ine trebalo biti upravljanje i donošenje odluka sukladno zakonima i propisima Republike Hrvatske.

Poučeni dosadašnjim iskustvima rješavanja problema i donošenja odluka u aktualnoj Vladi, a posebno onih vezanih uz kadroviranje, ovu najavu, nažalost, doživljavamo samo kao dokaz nastavka prakse traljavosti i nesklada u funkcioniranju vrha izvršne vlasti, kažu iz HURS. Imajući u vidu veliki značaj Ine za energetsku suverenost Republike Hrvatske, sindikat poziva sve nadležne institucije da se u odnosu prema tom trgovačkom društvu vode isključivo zakonima i interesima Republike Hrvatske, donosi HRT.

Podsjetimo, prema tvrdnjama ministra poduzetništva i obrta Darka Horvata, premijer Tihomir Orešković za dva do tri tjedna će osnovati pregovaračku skupinu. Da premijer treba imati slobodne ruke u slučaju Ina – smatra i potpredsjednik Vlade Božo Petrov.

You may also like