Home EnergetikaELEKTRIČNA ENERGIJA HSP osniva stožer za obranu HEP-a od privatizacije

HSP osniva stožer za obranu HEP-a od privatizacije

by Agencije

Zbog odluke Vlade da na telefonskoj sjednici s popisa strateških tvrtki skine osam hrvatskih kompanija, Hrvatska stranka prava (HSP) najavila je u četvrtak osnivanje stožera za obranu HEP-a,

“Nedopustivo je i skandalozno da Vlada na telefonskoj sjednici bez ozbiljne analize i priprema donese odluku o skidanju s popisa strateških tvrtki osam značajnih hrvatskih kompanija”, istaknuo je predsjednik HSP-a Daniel Srb.

Ocijenio je kako postoji opasnost da se ponovi slučaj Ine, čiji se repovi i posljedice vuku i danas. “HSP kao stranka u kontaktu s mnogim zaposlenicima HEP-a, koji su zabrinuti za svoju budućnost, najavljuje osnivanje stožera za obranu HEP-a”, rekao je Srb poručujući kako neće dopustiti da HEP postane nova Ina.

Ustvrdio je da se odluka o prodaji HEP-a priprema u pozadini trenutne političke bure, po pravilu skretanja pozornosti kako bi se odluke provele u tišini. “Pitali smo zašto HDZ nastavlja Sanaderovu politiku, zašto traži izlazak iz arbitražnog procesa Ine i MOL-a, a sada smo dobili odgovor. To nije pitanje sukoba interesa, nego pitanje tko nakon slučaja Peritus-Drimia može vjerovati da će HDZ donositi odluke o Ini u interesu Hrvatske, a ne zbog osobnog interesa”, kazao je Srb.

Budući da se ne može vjerovati da se s HEP-om neće dogoditi što se dogodilo s Inom, a HEP je također od strateškog značaja, Srb je pozvao građane da se pridruže HSP-u. “Nažalost moramo osnivati stožer da bi se zaštitili nacionalni interesi. Kao što neke političke opcije sprječavaju deložacije, mi ćemo sprječavati prodaju tvrtki od strateškog nacionalnog interesa”, poručio je Srb.

Related Posts