HSP AS: Mostovu energetsku politiku uređuje uvoznički lobi

Glavni tajnik HSP AS-a Pero Ćorić izjavio je u ponedjeljak kako stav da politiku Mostovih ministara u energetici kreira uvozni lobi nije stav stranke, nego privatno mišljenje njezina međunarodnog tajnika Đure Božanovića, no i poručio kako to ne znači da se HSP AS ograđuje od svog dužnosnika, koji, uvjeren je Ćorić, “sigurno zna što govori”.

Večernji list u ponedjeljak je prenio kako je Božanović potpisao priopćenje u kojem stoji da je ministar gospodarstva Tomislav Panenić “bez alternative najavio prekidanje investicijskog ciklusa u energetskom sektoru, iako su investicije neopohodne zbog strateških interesa”. U priopćenju kaže i kako “neki ministri svoj težak i mukotrpan posao nisu započeli u skladu s očekivanjima” te kako se to prije svega odnosi na Panenića i ministra zaštite okoliša Slavena Dobrovića, “na čije dnevnopolitičko raspoloženje utječu uvozni lobiji električne energije”.

U HSP AS-u kažu, međutim, kako to nije stav stranke. “To je privatni stav gospodina Božanovića, iznesen novinaru ‘Večernjaka’. HSP AS o tom pitanju nije zauzeo stav, ali to ne znači da se ograđujemo od svog dužnosnika, koji godinama radi na tom području i sigurno zna što govori”, kazao je Pero Ćorić Hini.

Član Vijeća za suradnju iz redova Mosta Miro Bulj odgovorio je u ponedjeljak poslijepodne na svom facebooku porukom “gospodi priljepcima od jedan posto” da više neće “loviti u mutnom” jer će se Most boriti svim sredstvima za nacionalne interese. “Hrvatska je sustavno uništavana jer su sve dosadašnje Vlade pogodovale uvoznim lobijima i tako su sustavno uništavali hrvatskog seljaka i radnika. Jedan od ključnih razloga zašto je Most nastao te zašto sam se priključio platformi Mosta, upravo je borba protiv tih i takvih struktura, koje su pogodujući stranim lobijima Hrvatsku pretvorili u samoposlugu svakojakih likova. Znamo da im Mmost smeta i da nas optužuju sateliti velikih stranaka, koji su dobrano zaslužni u pogodovanju stranim lobijima, a u Saboru su završili samo zahvaljujući predizbornoj trgovini. Gospodo priljepci od jedan posto morate znati da će se MOST boriti svim sredstvima za nacionalne interese i na taj način narodu vratiti ponos i dostojanstvo. Poručujem vam da u mutnom više loviti – NE ĆE TE!”, napisao je Bulj na facebooku.

You may also like