Home Hrvatska HSP AS: Milanović i Pupovac se trebaju ispričati građanima

HSP AS: Milanović i Pupovac se trebaju ispričati građanima

by Agencije

Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčevića (HSP AS) smatra da se predsjednik SDP-a Zoran Milanović i saborski zastupnik srpske nacionalne manjine Milorad Pupovac trebaju javno ispričati hrvatskim građanima jer su svojim izjavama “uznemirili cjelokupno hrvatsko društvo”.

U priopćenju upućenom u nedjelju navečer javnosti pod naslovom “Politički gubitnici stvaraju atmosferu straha”, što ga je potpisala članica Predsjedništva HSP AS dr. Vlatka Vukelić, stoji kako su “u proteklih mjesec i pol dana, nakon što su izgubili mogućnost formiranja vlasti, čelnici oporbenih stranaka svojim izjavama uznemirili cjelokupno hrvatsko društvo”.

Ističe se kako je spominjanjem ‘davanja pakla’ ili prizivanjem nereda, stvorena atmosfera ravna onoj kada je Radovan Karadžić u parlamentu Bosne i Hercegovine (BiH) u kolovozu 1992. najavio mogućnost nestanka muslimanskoga naroda.

Podsjeća se na izjavu čelnika SDP-a Zorana Milanovića koji je 29. prosinca prošle godine u intervjuu za RTL poručio “kako će Domoljubnoj koaliciji dati pakao”. HSP AS ustvrdio je kako je ta Milanovićeva rečenica “u zemlji s većinskim katoličkim stanovništvom primljena kao vrlo uznemirujuća, a u HSP AS klasificiramo ju kao izravnu prijetnju”. Jer, dodaje se, “svi znamo što pakao simbolizira, a dodatni razlog za zabrinutost jest činjenica kako se na dnevnoj bazi propituju daleko benignije izjave aktualnih političara desnice dok se od ovakve jedne skandalozne izjave nije ogradio nitko iz partije”.
Za HSP AS “nedvojbeno je kako je ovom izjavom Zoran Milanović zasigurno povrijedio toliko spominjani javni red i mir s obzirom kako je verbalno izazvao osjećaj straha, ugroženosti, uznemirenosti ili poniženosti kod velike većine hrvatskih građana.

Jednako tako, dodaje se, na izrazito uznemirujući način reagirao je 9. veljače ove godine zastupnik srpske nacionalne manjine u Hrvatskome saboru Milorad Pupovac između ostalog rekavši ” sada smo na rubu ne samo da šaljemo verbalne metke jedni prema drugima nego da se počnemo tući, samo je pitanje tko će to prvi napraviti”.

HSP AS, među ostalim, smatra da takva izjava zahtjeva najoštriju osudu jer je, dodaje se, “na tragu mnogih rečenica izrečenih na ‘mitinzima istine’ iz ranih devedesetih, koji su svojom huškačkom terminologijom stvorili klimu neprijateljstva i radikalnih poteza u ne tako davnoj i bolnoj prošlosti kroz koju je hrvatski narod prošao”.

Related Posts