Skupina hrvatskih gospodarstvenika posjetit će 15. i 16. rujna Republiku Kosovo, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK), izvijestila je Komora u ponedjeljak.

Cilj posjeta je jačanje suradnje hrvatskih i kosovskih tvrtki, povećanje robne razmjene i pronalaženje mogućnosti ulaganja te izvođenja investicijskih radova za hrvatske tvrtke na Kosovu. Na Kosovsko-hrvatskom gospodarskom forumu, u organizaciji HGK i Privredne komore (PK) Kosova, sudjelovat će 26 hrvatskih i oko 50 kosovskih tvrtki. Uz predstavljanje investicijskih potencijala u Hrvatskoj, predviđeno je potpisivanje Sporazuma o suradnji HGK i PK Kosova.

Održat će se i poslovni razgovori hrvatskih i kosovskih gospodarstvenika. Tijekom posljednjih nekoliko godina, gospodarstvo Kosova napreduje u transformaciji prema tržišno orijentiranoj ekonomiji i održavanju makroekonomske stabilnosti, ocjenjuju u HGK. Pri tome podsjećaju da je od 2004. do 2011. godine, BDP Kosova povećan s 2,9 na 4,8 milijardi eura dok je BDP po glavi stanovnika s 1.813 povećan na 2.650 eura.

Related Posts