Home Energetika Hrvat svečano otvorio novi most u Pakistanu

Hrvat svečano otvorio novi most u Pakistanu

by Ivan Brodić

Direktor MOL-ovog ‘upstreama’, Hrvat Berislav Gašo, otvorio je u srijedu ujutro most u sjeveroistočnom Pakistanu. Novi most kraj sela Khushal Garh napravljen je kako bi se olakšao život stanovnicima tog kraja u kojem MOL grupa obavlja uspješna istraživanja nafte i plina.

Svečanom su otvorenju prisustvovali šef financija MOL grupe Jozsef Simola, predstavnici federalnih vlasti Pakistana, i naš Berislav Gašo. Most na gornjem toku rijeke Ind stanovnici te zemlje sada često zovu ‘MOL-ov most’. Nalazi se na važnom prometnom pravcu koji povezuje sjeveroistočni Pakistan I glavni grad Islamabad.

Na tom se mjestu nalazio stari most koji je izgrađen 1905. godine, a pokazao se ograničenim za prijevoz novih količina nafte i plina koji se u toj pokrajini eksploatiraju od 1999. godine.

Berislav Gašo je od svibnja 2015. glavni operativni direktor (COO) istraživanja i proizvodnje MOL grupe (tzv. Upstream). Od 2012. do 2015. bio je stariji potpredsjednik MOL-a za kontroling, računovodstvo i poreze, a od 2010. do 2012. izvršni direktor Korporativnog centra u INA-i zadužen za restrukturiranje. Prije pet godina kao mlađi partner u McKinsey&Company bavio se naftnim i plinskim poslovanjem. Studirao je strojarstvo na Tehničkom sveučilištu München i na MIT-ju u Bostonu te ekonomiju na Sveučilištu St. Gallen i Harvardu u Bostonu.

MOL je u Pakistanu angažiran već sedamnaest godina, a u Pakistanu drži vlasničke udjele u pet istraživačkih blokova u Pakistanu, gdje ima pet stotina zaposlenika.

Related Posts