Hrg: Ukinuli smo suspenziju Stipi Gabriću Jambu

Predsjedništvo Hrvatske seljačke stranke (HSS) prihvatilo je žalbu Stipe Gabrića Jambe i time je ukinulu njegovu suspenziju, potvrdio je u nedjelju Hini predsjednik HSS-a Branko Hrg.

Podsjetio je da je kao predsjednik HSS-a, u skladu sa svojim ovlastima, donio odluku o suspenziji Stipe Gabrića koja ne znači isključenje iz stranke nego pokretanje stegovnog postupka zbog grubog kršenja Statuta HSS-a. Rekao je kako je Stipo Gabrić 9. siječnja u stanci sjednice Predsjedništva pred novinarima neovlašteno iznosio osobne stavove o aktualnim političkim događanjima a koji su u suprotnosti sa odlukama tijela stranke (Predsjedništva).

Hrg smatra kako to što je u petak, 5. veljače Predsjedništvo HSS-a usvojilo Jambovu žalbu i time ukinulo njegovu suspenziju, treba sagledati u kontekstu unutarstranačkih izbora, koji će se održati 19. ožujka.  “Ovo sve treba sagledati u kontekstu unutarstranačkih izbora. Očigledno je da pojedini potencijalni kandidati za predsjednika HSS-a, iako kandidati još nisu utvrđeni, pokušavaju unutar stranke napraviti nered i nemir i za to koriste svaku priliku”, smatra Hrg.

Rekao je i kako za njega osobno Stipo Gabrić Jambo “nije nikakva moralna vertikala”.  “U krajnjem slučaju Jambo je izgubio i zadnje lokalne izbore u Metkoviću”, dometnuo je predsjednik HSS-a. “Stipo Gabrić Jambo je već ranije za vrijeme bivšeg vodstva HSS-a bio isključen iz stranke, jer je na izbore izlazio sa svojom nezavisnom listom protiv liste HSS-a, nakon čega je od strane tog istog vodstva HSS-a, a protivno stranačkom Statutu, ponovno vraćen u HSS”, rekao je Hrg.  “Činjenica je i da ova žalba Stipe Gabrića Jambe nije usvojena na Predsjedništvu stranke 5. veljače, Jambo ne bio automatski isključen iz stranke, nego bi se protiv njega vodio stegovni postupak koji može završiti bez sankcija ili nekom mjerom sankcija, od kojih je najteža isključenje iz HSS-a”, istaknuo je predsjednik HSS-a Branko Hrg.

Stipo Gabrić Jambo u nedjelju nije želio komentirati odluku Predsjedništva stranke jer je još nije dobio u pisanom obliku. Za odluku sam čuo, ali dok je ne dobijem na pismeno, ne želim ju komentirati, rekao je Gabrić Hini.

You may also like