Horvat potvrdio koja četiri partnera žele Uljanik

“Ne bih prejudicirao na koji način su brodovi ugovarani, ali ono što je činjenica, dakle, knjiga narudžbi koja je brojala prije desetak ili petnaestak dana 17 brodova, ugovorena je na način da su avansi i velik dio onog što u ovom trenutku nije ni na navozu, a kamoli na obali za opremanje potrošeno”, komentira ministar Horvat.
Add content here
Nepovjerenje Upravi Uljanika u utorak je iskazalo gotovo 80 posto prisutnih dioničara. Na pitanje znači li to da se njih praktički može tužiti za naknadu štete, Horvat odgovara u razgovoru za Novu TV kaže: “Ne bih prejudicirao takve stvari, ali ono što jest činjenica jest da vlasnici brodogradilišta, uključujući i radnike, ne vjeruju ovoj Upravi i ono što se događalo danas događalo na Skupštini, proteklo je bez nekakve pomoći, ali i odmaganja…”

U posljednje tri godine, potvrdio je, aktualna Uprava napravila je minus od 757 milijuna eura.

“Ne bih prejudicirao na koji način su brodovi ugovarani, ali ono što je činjenica, dakle, knjiga narudžbi koja je brojala prije desetak ili petnaestak dana 17 brodova, ugovorena je na način da su avansi i velik dio onog što u ovom trenutku nije ni na navozu, a kamoli na obali za opremanje potrošeno, a da se u ovom trenutku ne zna na što”, kaže ministar.

Horvat je potvrdio da za Uljanik postoje četiri potencijalna investitora: Smart Holding iz Ukrajine, Fincantieri iz Italije, Damin iz Nizozemske i Royal IHC.

Na pitanje tko je spreminiji za likvidaciju, brodogradilište Uljanik ili 3. maj, odgovorio je: “Nemojmo zaboraviti da je u Rijeci, zaključno s 31. prosincem 2017. zaključen proces restrukturiranja i nema više bilo kakve mogućnosti od strane Uljanika, niti od strane države…”

You may also like

0 comments