Hollande u Indiji o čistoj energiji

Francuski predsjednik Francois Hollande počeo je u nedjelju trodnevni posjet Indiji gdje će razgovarati o borbi protiv terorizma, energetici te prodaji borbenih zrakoplova Rafale.

Hollande će u utorak biti gost na vojnoj paradi u povodu Dana Republike Indije, proglašen na dan kada je ta zemlja donijela ustav.  Francuski gosti, predsjednik i veliko gospodarsko izaslanstvo sletjeli su u gradu Chandigarh na sjeverozapadu gdje će se održati poslovni summit.  Obilazak grada čiju je gradnju krajem 50-ih godina osmislio švicarsko-francuski arhitekt Le Corbusier (Charles-Edouard Jeanneret-Gris) za francusko izaslanstvo predvodit će indijski premijer Narendra Modi.

Hollande u nedjelju nastavlja posjet Indiji dolaskom u glavni grad New Delhi gdje s premijerom treba razgovarati o borbi protiv terorizma, čistoj energiji te o prodaji 36 borbenih zrakoplova Rafale za potrebe Indijskih zračnih snaga.  Grad Chandigarh u nedjelju je pod visokim mjerama sigurnosti, napose nakon terorističkog napada na zračnu bazu u toj pokrajini koji je bio izveden ranije u siječnju.

U kratkoj izjavi po dolasku Hollande je naglasio da dvije zemlje trebaju razgovarati o klimatskim promjenama i borbi protiv terorizma nakon dramatičnih terorističkih napada koje su obje iskusile.

You may also like

0 comments