Hoće li se primjeniti penalizacija? Mostovci nisu stigli na Odbor

Sjednica Odbora za zakonodavstvo odgođena je jer se jutros nisu pojavili Mostovi predlagatelji zakona, došao je samo Ivan Kovačić, koji je predstavio Zakon o financiranju političkih stranaka. Nakon što je SDP rekao da se taj zakon ne bi trebao donositi po hitnoj proceduri, sastanak je završio. Predsjednik Odbora Dražen Bošnjaković nije imao druge nego odgoditi sastanak jer se osim Kovačića nisu pojavili ostali Mostovi predlagatelji zakona, a između ostalih Odbor je trebao raspraviti izmjene Ovršnog zakona, Zakona o HRT-u, Zakona o HNB-u…

Kovačić na pitanje medija zašto se nisu pojavili Mostovi predlagatelji zakona kaže da je i on sam jučer tek u 18 sati dobio SMS da se jutros u pola 9 održava Odbor za zakonodavstvo, pa pretpostavlja da nisu stigli doći jer su bili kasno obaviješteni o sjednici. “Ja sam bio predlagatelj Zakona o financiranju političkih stranaka na Odboru za zakonodavstvo, a najvjerojatnije, kako sam i ja sinoć tek dobio poruku, evo, sinoć u 18.22, najvjerojatnije je da je netko bio kod kuće i nije vidio poruku. Kasno smo obaviješteni o održavanju Odbora za zakonodavstvo. Pretpostavljam da osoba koja je trebala biti izlagatelj zbog toga nije došla”, rekao je Kovačić.

Kako su stigli drugi članovi Odbora, pitali su novinari Kovačića. ‘Nemojte mene pitati’. Na pitanje kako objašnjava činjenicu da se baš Mostovci nisu pojavili, a da svi Odbori trebaju zasjedati do sjednice Sabora u 11, Kovačić je rekao da se možda nadalo da će biti kasnije, jer je i on kasnije došao. Kovačić je rekao da se najvjerojatnije u Saboru neće raspravljati o izmjenama Ovršnog zakona, jer nije prošao raspravu na Odboru, donosi N1.

Zanimljivo, Most je tvrdio da će se raditi užurbano, da će se raditi i u subotu (a što se nije dogodilo), Božo Petrov je najavljivao da će se ‘raditi 48 sati u komadu’, ali jutros, eto, Mostovci nisu stigli na Odbor.

 

You may also like