Home Hrvatska Hoće li se Bandić kandidirati za predsjednika

Hoće li se Bandić kandidirati za predsjednika

by Energypress.net
[vc_row][vc_column width=”1/3″]Seli na Pantovčak [/vc_column][vc_column width=”2/3″]Nacional u novom broju piše kako će Milan Bandić dati ostavku na mjesto gradonačelnika Zagreba i ući u utrku za predsjednika.[/vc_column][/vc_row]

Tjedniku su tu, kako donosi Nacional, potvrdila dva izvora. U slučaju poraza on bi, tvrdi se, podržao Kolindu Grabar-Kitarović. Potom bi ojačao svoju stranku i postao ključni koalicijski partner buduće HDZ-ove vlade.

Nova zagrebačka gradonačelnica, piše Nacional, u tom slučaju postaje Jelena Pavičić Vukičević. Plenković je za ovaj plan navodno saznao tek u ponedjeljak. O Bandićevoj mogućoj kandidaturi počelo se glasnije govoriti nakon proslave Oluje u Kninu. Bandić je tada kazao kako je Hrvatskoj potreban novi Tuđman te usput najavio kako će nešto reći krajem rujna. “Hrvatskoj je potreban novi Tuđman, čovjek koji će lupiti šakom o stol i koji će ujediniti ljude na tragu rada, znanja, demografske obnove i solidarnosti”, ustvrdio je zagrebački gradonačelnik 5.8. u Kninu.

Tom prilikom nije želio komentirati kandidate za predsjednika. “Ne bih to komentirao, nikoga ne komentiram, a nešto će biti, nešto ću reći krajem devetog mjeseca, nakon toga neće ništa biti isto”, kazao je tada zagrebački gradonačelnik.

Ovo ne bi bio prvi put da Milan Bandić ide u utrku za predsjednika. On je sudjelovao na izborima 2009. odnosno 2010. godine kad je svoj prvi i posljednji mandat dobio Ivo Josipović. Dapače, upravo je Bandića Josipović pobijedio u drugom krugu.

[quote_box name=””]

Ivo Josipović komentirao je te napise gostujući u Novom danu N1 televizije.

“Mene možda ne bi iznenadilo da Bandić, koji je respektabilan političar, krene u tu utrku, ali iznenadilo bi me da da ostavku na mjesto gradonačelnika”

Može li biti gradonačelnik i voditi utrku? “Može, zašto ne? Kandidata ima različitih, i prije je to tako bilo, vjerojatno bi za vrijeme kampanje netko drugi vodio operativu, ali već je sudjelovao u jednoj kampanji kao gradonačelnik”.

Uđe li u utrku, kome bi Bandić mogao naštetiti? Vrlo je teško to do kraja predvidjeti, ja mislim da on štipa sa svih strana. Kad vidimo sastav njegovog zastupničkog tijela, vidimo da tu ima ljudi s cijelog političkog spektra.

[/quote_box]

Related Posts