Hoće li Orešković, Petrov i Karamarko uspjeti izgladiti sporove?

Usijani odnosi između prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka i premijera Tihomira Oreškovića ipak bi se trebali smiriti. Medijska ofenziva HDZ-a, posebice Karamarka, rezultirala je sastankom premijera i prvog potpredsjednika Vlade, a taj je susret išao u smjeru relaksacije odnosa između dvojice najmoćnijih ljudi Banskih dvora.

Orešković i Karamarko razgovarali su prekjučer poslijepodne, nakon što su hadezeovci i na predsjedništvu te stranke izrazili veliko nezadovoljstvo posljednjim premijerovim potezima – angažmanom Jakše Puljiza, čovjeka bivše SDP- ove administracije, za koordinatora strateških projekata i time što je Milijan Brkić dva tjedna čekao razgovor s premijerom kao kandidat za ministra branitelja, piše Iva Puljić Šego za Večernji list.

Orešković i Karamarko dogovorili su da će ubuduće redovno komunicirati i sastajati se, kako bi se na vrijeme rješavali svi problemi, doznajemo iz izvora bliskih premijeru Oreškoviću.  Premijer Tihomir Orešković već je javno rekao da ne vidi u čemu je problem s angažmanom J. Puljiza jer je riječ o stručnjaku, no Puljiz vjerojatno ne bi postao slučaj da se između Oreškovića i Karamarka nije kao prvi veliki problem ispriječio slučaj Lozančić, čiju je smjenu zatražila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, a s njom se složio i Karamarko. Orešković pak do danas nije potpisao smjenu šefa tajne službe koji je izgubio povjerenje predsjednice RH. Na to se nadovezao slučaj Brkić jer je premijer dva tjedna ignorirao Karamarkovu nominaciju glavnog tajnika HDZ-a za ministra branitelja. Sukob je kulminirao s Jakšom Puljizom, pa bi se bivši zamjenik Branka Grčića mogao smatrati i kolateralnom žrtvom.

You may also like