HNS se priprema za lokalne izbore

Nakon unutarstranačkih izbora novo vodstvo HNS-a počinje se pripremati za lokalne izbore obilaskom svih organizacija na terenu, a za početak su izabrali organizacije u Varaždinu i Varaždinskoj županiji, gdje su u ponedjeljak predsjednik stranke Ivan Vrdoljak i njegov zamjenik Predrag Štromar održali konferenciju za novinare.

“Razgovori s predsjednicima podružnica i članovima uvijek su prilika za razmjenu ideja i prijedloga, prilika za jačanje organizacije, a ovaj obilazak ujedno je i početak naše kampanje za lokalne izbore. U ovom trenutku rano je govoriti s kim ćemo gdje na izbore, ali pravo je vrijeme za dizanje organizacije, za početak priprema, za razgovore s ljudima. Pravo je vrijeme za nacrte, procjene i osluškivanje onoga što nam naši ljudi na terenu imaju reći”, izjavio je Vrdoljak u Varaždinu, dodajući da stranci za kvalitetnu pripremu za lokalne izbore treba godinu dana.

Vrdoljak je ocijenio da je HNS stranka rezultata, stranka zdravog razuma i stranka koja govori istinu čak i kada javnost nije najsretnija da je čuje. Istaknuo je da će kao stranka i dalje “biti oslonac nagriženomu srednjem sloju” kojemu treba vratiti dostojanstvo života. “Kao što sam ponovio više puta, HNS je i bit će stožerna stranka centra, opcija za sve građane Hrvatske koji se tako osjećaju i žele osjećati – jednako udaljeni od lijeve i desne strane, a o svakoj strani ovisi koliko će prihvatiti vrijednosti centra, njima proširiti svoj prostor i na taj se način približiti HNS-u”, zaključio je Vrdoljak.

Zamjenik predsjednika HNS-a Predrag Štromar istaknuo je govoreći o početku priprema za lokalne izbore da je Varaždinska županija za njih uvijek spremna. Kako je rekao, snaga HNS-a u toj županiji potvrđena je rezultatom na posljednjim prijevremenim izborima u općini Cestici. gdje je HNS s partnerima postigao odlične rezultate. Kandidat za načelnika općine Cestice Mirko Korotaj (HNS) pobijedio je u prvom krugu s više od 56 posto osvojenih glasova, a koalicija HNS-a i SDP-a osvojila je devet od 15 vijećničkih mjesta u Općinskome vijeću Cestice. Za sljedeće lokalne izbore Štromar je najavio bolji rezultat u županiji nego 2013. godine, kada su imali 15 gradonačelnika i načelnika.

You may also like