Hillary Clinton se neprimjerenim riječnikom obrušila na Assangea

Osnivač WikiLeaksa Julian Assange najavio je u utorak, povodom 10. obljetnice svoje organizacije, da će WikiLeaks do kraja godine objaviti milijun dokumenata o tri vlade te o američkim izborima.

“Svi dokumenti vezani uz američke izbore izaći će prije 8. studenoga”, rekao je Assange na konferenciji za novinare u Berlinu na kojoj je sudjelovao video vezom iz ekvadorskog veleposlanstva u Londonu. “Smatramo da će te objave biti važne”, rekao je, odbijajući iznijeti bilo kakve dodatne detalje. Američki tisak očekuje da bi se u središtu tih novih dokumenata mogla naći demokratska predsjednička kandidatkinja Hillary Clinton. Najavio je također promjene načina na koji je WikiLeaks organiziran i na koji se financira, kazavši da će se uskoro otvoriti za članstvo. Kazao je da WikiLeaks želi proširiti suradnju na još medija, uz 100 s kojima već surađuje.

Demokratska kandidatkinja za predsjednicu i vjerojatno buduća predsjednica SAD-a Hillary Clinton je 2010. godine, dok je bila državna tajnica, imala vrlo zabrinjavajuću ideju. Prema pisanju True Pundita, zatražila je od svojih suradnika da pošalju dron koji bi likvidirao Juliana Assangea, osnivača zviždačke stranice Wikileaks.

TP piše kako je State Department bio pod pritiskom da ušutka Assangea i Wikileaks mjesecima prije objave 250.000 diplomatskih poruka iz njihovih ureda u aferi poznatoj po nazivu CableGate. “Zar ne možemo jednostavno dronom skinuti tog lika?”, Clinton je upitala. TP navodi kako je ovu informaciju dobio od neimenovanog bivšeg djelatnika State Departmenta. Ako je istinita, znači da se Clitnon nije libila ni napasti ekvadorsku ambasadu u kojoj je Assange, donosi Liberal.hr.

Wikileaks je na svom Twitter profilu jučer linkao članak TP-a. FBI je tijekom nedavne istrage Hillaryinog servera s e-mailovima naišao na više konverzacija u kojima je nominirala ljude za “skidanje dronovima”.

Inače, Julian Assange je ranije najavio kako će u utorak (danas) imati veliku objavu vezanu za Hillary Clinton, ali je to morao odgoditi zbog, kako kaže, “sigurnosnih problema”.

You may also like

0 comments