HGK i Lidl pokrenuli projekt ‘Okusi svoj zavičaj’

Trgovački lanac Lidl Hrvatska je s Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK) pokrenuo projekt “Okusi svoj zavičaj” kojim domaćim proizvođačima voća i povrća želi omogućiti da svoje proizvode plasiraju na police Lidlovih trgovina u Hrvatskoj, izvijestili su u petak iz Lidla i iz HGK.

Proizvođači se mogu prijaviti putem natječaja koji traje od 4. studenoga do 15. prosinca, a prijaviti se mogu poljoprivredna gospodarstva i proizvođačke organizacije.

Direktorica Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo HGK Božica Marković kaže kako je cilj projekta potrošačima ponuditi prvoklasne domaće, svježe plodove, u najkraćem mogućem roku od berbe.

Napominje kako trgovački lanci u Hrvatskoj sve više prepoznaju i preferiraju hrvatsko ističući da je to velika potvrda i priznanje domaćim proizvođačima.

Iz Lidla su poručili da im je cilj omogućiti prodaju proizvoda domaćih proizvođača u svojim trgovinama. “Imajući u vidu da je proizvodnja hrane strateški interes svake države, projektom Okusi svoj zavičaj želimo dodatno poduprijeti poljoprivredna gospodarstva u proizvodnji domaćeg i kvalitetnog voća i povrća, potaknuti konkurentnost obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava te kupcima omogućiti još veći odabir svakodnevno svježeg voća i povrća s hrvatskih polja”, poručili su iz Uprave Lidla Hrvatska.

Predstavljanje projekta je održano u novom skladištu poljoprivrednog proizvođača Zlatka Vinkovića iz Belice pored Čakovca. On je Lidlov dobavljač, koji je u deset godina suradnje s Lidlom znatno proširio svoju proizvodnju.

“Počeli smo kao malo obiteljsko gospodarstvo, dok danas krumpirom i lukom, a uskoro i bućom, opskrbljujemo svih 89 Lidlovih trgovina u Hrvatskoj. Možemo reći da je naš obrt rastao zajedno s Lidlom”, rekao je Vinković.

(Hina)

You may also like

0 comments