Home EnergetikaELEKTRIČNA ENERGIJA HEP inovacijama uštedio 5 milijuna kuna

HEP inovacijama uštedio 5 milijuna kuna

by admin

Svi su govornici na dodjeli nagrade istaknuli da je položaj inovatora u nas loš te da stoga treba donijeti novi Zakon o inovacijama, piše Večernji list. 

U Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta jučer je dodijeljena nagrada “Inovacija godine” mr. sc. Krešimiru Komljenoviću. Prestižnu nagradu dodjeljuje Udruga inovatora Hrvatske kao javno priznanje pojedincima i organizacijama koji su se istaknuli na području inovatorstva. Ove godine prvi put nagrada je dodijeljena za inovaciju nastalu u državnom sektoru.

Krešimir Komljenović iz HEP-Proizvodnje d.o.o. priznanje je zaslužio inovacijom “Cijevna konstrukcija za mjerenje protoka tekućina”. Komljenoviću to nije prva nagrada, za racionalno gospodarenje energijom već je nagrađen nagradom “Hrvoje Požar” za 2015. godinu, a za ovu svoju inovaciju nagrađivan je na nekoliko izložbi u zemlji i inozemstvu. Od ideje do realizacije autoru je trebalo šest godina, a u njezinu ugradnju uloženo je nešto više od milijun kuna. Obraćajući se okupljenima, među kojima su bili i predsjednik UIH-a Marko Bubaš te pomoćnik ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade Martine Dalić Zvonimir Novak, koji je nagradu i uručio, Komljenović je često isticao jednu rečenicu.

Related Posts