HEP dao najbolju ponudu za opskrbu grada Ljubljane

Hrvatska elektroprivreda (HEP) potvrdila je u srijedu da je dala najpovoljniju ponudu na natječaju za opskrbu električnom energijom grada Ljubljane, ne izlazeći pritom s nikakvih drugim detaljima do službenog okončana samog natječaja.

Prema neslužbenim informacijama, u zadnjem krugu javnog nadmetanja za opskrbu električnom energijom Grada Ljubljane, HEP je dao najpovoljniju ponudu za nabavu 270 GWh električne energije ukupne procijenjene vrijednosti 12 milijuna eura. Ponuda HEP-a bila je najpovoljnija između pet ponuditelja, a za 0,3 posto povoljnija od druge najpovoljnije ponude koju je dala tvrtka Petrol. HEP je u veljači pobijedio na natječaju Slovenskog operatora distribucijske elektroenergetske mreže (SODO) za zajamčenu opskrbu u razdoblju 2016.- 2017. u količini od 1,1 milijun MWh. S novim ugovorom hrvatski operater drži 5% slovenskog tržišta.

Iz HEP-a se nije mogla dobiti službena potvrda tih informacija, uz napomenu da sam natječaj još nije završen i da treba čekati odluku o odabiru. “U ovom trenutku, nažalost, sve do službenog okončanja natječajnog postupka i pripreme potpisivanja ugovora, još uvijek ne možemo detaljnije komentirati ovaj natječaj”, navode iz HEP-a. Dodaju kako su sretni zbog činjenice da su bili konkurentni na jednom važnom međunarodnom natječaju. “To potvrđuje naše sve kvalitetnije poslovanje, našu snagu i snažnu prodajnu infrastrukturu te odlučnost za širenje u regiji”, kažu u HEP-u.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak ističe kako je to tek početak velikog investicijskog ciklusa HEP-a te podsjeća kako već nekoliko godina inzistira na širenju poslovanja HEP-a na regionalna tržišta te kako rezultati toga rada sada postaju i vidljivi. “HEP će biti regionalni energetski lider jer smo to zacrtali prije nekoliko godina, a sada to i realiziramo”, zaključio je Vrdoljak. Inače, HEP odnosno njegova tvrtka HEP Opskrba od druge polovice prošle godine ponovno opskrbljuje i grad Zagreb, a nakon što je to prije bio slovenski GEN I. (Agencije)