Home EnergetikaELEKTRIČNA ENERGIJA HEP će opskrbljivati Split i Zagreb

HEP će opskrbljivati Split i Zagreb

by Agencije

Hrvatska elektroprivreda (HEP) će u sljedeće četiri godine električnom energijom opskrbljivati Zagreb i Split, a procijenjena vrijednost dobivenih poslova iznosi ukupno 250 milijuna kuna, izvijestili su u petak iz HEP-a.

Ponuda HEP Opskrbe bila je najpovoljnija na javnim natječajima za rasvjetu dva najveća hrvatska grada, navode iz HEP-a u priopćenju o novo sklopljenim ugovorima. HEP je tako ponovno postao opskrbljivač javne rasvjete glavnog grada Hrvatske. Naime, posljednje je četiri godine opskrbljivač javne rasvjete u Zagrebu bila slovenska tvrtka GEN-I. Iz HEP-a u priopćenju podsjećaju da u Zagrebu od 2014. električnom energijom opskrbljuje gradske ustanove i institucije (vrtiće, škole, domove zdravlja, kulturne ustanove….). Procijenjena vrijednost opskrbe električnom energijom javnih institucija u gradu Zagrebu, za što je ugovor sklopljen 2014. okvirno na dvije godine, iznosi više od 300 milijuna kuna, navode iz HEP-a.

Naglašavaju i kako je novi četverogodišnji sporazum o opskrbi grada Splita potvrdio dugogodišnje odlične poslovne odnose, ali i visoke standarde koje je HEP Opskrba morala zadovoljiti, budući da je natječaj za javnu rasvjetu zahtijevao da najmanje 50 posto isporučene električne energije dolazi iz obnovljivih izvora. Uspjeh u Zagrebu i Splitu nastavak je širenja poslovanja HEP Opskrbe, koja je u ovoj godini osvojila natječaje za javnu rasvjetu Zadra, Bjelovara, Vukovara, Ploča, Metkovića, Kutine, ali i opskrbu električnom energijom Istarske županije, zagrebačke Kliničke bolnice Dubrava. Tome treba dodati i širenje na slovenskom tržištu, gdje je HEP u svibnju ove godine pobijedio na natječaju za opskrbu električnom energijom grada Ljubljane, čime je već uz dogovorene poslove ostvario udjel veći od pet posto ukupne potrošnje u Sloveniji, zaključuje se u priopćenju.

Related Posts