HDZ: Treba nam 60 mandata, a onda će sve biti lagano

Plan je da Hrvatska demokratska zajednica na rujanskim prijevremenim parlamentarnim izborima osvoji barem 60 saborskih mandata jer će se svi ostali potencijalni politički partneri u tom slučaju preko noći preokrenuti, a pozicija za pregovore s Mostom bit će daleko čvršća – promišljaju bliski suradnici predsjednika stranke Andreja Plenkovića koji poručuju da opcija velike koalicije, o kojoj je bilo dosad mnogo govora, trenutno nije na stolu.

 Zasad su, kaže izvor Jutarnjeg lista, predsjednik SDP-a Zoran Milanović i Andrej Plenković žestoki protivnici u lovu na svaki mogući glas, ali okolnosti se u politici, posebno od posljednjih parlamentarnih izbora, mijenjaju iz minute u minutu, stoga ističu da je sve moguće, no sada su obje strane fokusirane na predizbornu kampanju, ali, kažu, “nove okolnosti sve to mogu promijeniti”.

– Ništa više nije isključeno u hrvatskoj politici koja prolazi kroz velike promjene – ističe sugovornik Jutarnjeg lista i dodaje:

– Plenković trenutno pokazuje potencijal da bi mogao osvojiti 60-ak mandata, mislimo da je to realno, stvar je vrlo jednostavna osam manjinaca, pa Bandić, potom Glavaš, i to je gotovo, s te pozicije je lakše pregovarati s Mostom, informacije su Jutarnjeg lista.

Jer, ovaj put HDZ neće odustati od funkcije premijera, po tom pitanju stav je tvrd, radije u oporobu nego povlačenje Plenkovića – otkriva Jutarnjem strateške pozicije bliski Plenkovićev suradnik. Kaže također da će se u završnoj fazi kampanje šef HDZ-a Plenković fokusirati na sedam do osam ključnih ljudi koji će biti njegov najuži tim, piše Jutarnji list.

You may also like