Home Hrvatska HDZ priopćio: Vesna Pusić manipulira javnošću

HDZ priopćio: Vesna Pusić manipulira javnošću

by Agencije

HDZ je u srijedu za manipulaciju javnošću prozvao novoizabranu potpredsjednicu Hrvatskoga sabora Vesnu Pusić zbog njezine ocjene izrečene nakon što je na tu funkciju izabrana bez glasova zastupnika vladajuće većine u kojoj kaže kako je riječ o nekom novom pristupu.

“Gospođa Vesna Pusić manipulira javnost kad govori o novoj demokratskoj praksi, aludirajući na činjenicu što je na funkciju potpredsjednice Sabora izabrana bez glasova zastupnika iz vladajuće većine. Gospođa Pusić bi se morala sjećati da je ta demokratska praksa nastavak ponašanja kojeg je Saboru nametnula koalicija kojoj ona pripada, a koja čini saborsku oporbu”, navodi HDZ u priopćenju.

HDZ pritom podsjeća da “suprotno ranijim dobrim političkim običajima” ni akademik Željko Reiner (HDZ) nije jednoglasno izabran na funkciju predsjednika Sabora, kao ni njegovi potpredsjednici Ante Sanader (HDZ) i Ivan Tepeš (HSP AS).

“Razumijemo ogorčenje gospođe Pusić što je potpredsjednicom Sabora postala uz stvarno sramotno mali broj glasova zastupnika (56 od 151), ali svatko od nas ima mogućnost za postupanje po vlastitoj savjesti i moralu nakon takvih događaja”, zaključuje HDZ.

Pusić je danas u Saboru, nakon glasovanja novinarima komentirala činjenicu da za potpredsjednicu Sabora nije izabrana jednoglasno, rekavši da je to neki novi pristup. “Tako se dosad nitko nije ponašao, i pozicijske i opozicijske predsjednike se uglavnom biralo jednoglasno jer je to de facto jedna struktura Sabora koja je utvrđena. Ovo pokazuje politizaciju svake teme i ne govori dobro o mogućnosti onoga što je važno, a to je da o nekim temama postoji konsenzus i neka vrsta gentlemanskog ili ‘gentlewoman-skog’ dogovora, odnosno uvažavanja. Ali, kako je tako je, pa u skladu s time moramo i primjeriti svoja očekivanja”, ustvrdila je.

Related Posts