HDZ podržao inicijativu Udruge Lipa, SDP podršku uvjetuje opstankom rješenja za švicarce

HDZ i Domoljubna koalicija podržali su jučer inicijativu Udruge Lipa koja je ovih dana od kandidata za Sabor zatražila da se pismeno obvežu kako neće povećavati porezno opterećenje.

„Budući da je inicijativa Udruge Lipa u potpunosti u skladu s ciljevima našega gospodarskog programa, preporuka je kandidatima da potpišu i javno se obvežu da neće uvoditi nove ili povećavati postojeće poreze“, rekli su Jutarnjem listu iz HDZ-a. U SDP-u i koaliciji Hrvatska raste jučer nisu bili raspoloženi za službeni odgovor na pitanje hoće li preporučiti svojim kandidatima da prihvate inicijativu Udruge Lipa. Ipak, Branko Grčić, ekonomski strateg SDP-a, rekao je Jutarnjem listu jučer da će, u slučaju da SDP-ova koalicija dobije još jedan mandat nastaviti s rasterećenjem.

„Ne želimo nova porezna opterećenja. No, ako se dovede u pitanje model konverzije kredita u švicarcima, što vjerujemo da neće, tada bismo bili spremni uvesti porez na imovinu banaka i tako prikupljenim novcem namiriti razliku rata dužnika u francima“, poručio je Grčić te dodao da se zasad radi o mogućnosti .

Podsjetimo, Udruga Lipa je uputila javni poziv kandidatima za Sabor neka potpišu javnu obvezu da će se, uđu li u parlament, protiviti povećanju poreza u Hrvatskoj te da će glasovati protiv takvih prijedloga. Prema informacijama iz Udruge, njihovu je inicijativu do jučer poslije podne prihvatilo 87 kandidata. Od poznatijih političara, među potpisnicima su Radimir Čačić i Natalija Martinčević iz Reformista, zatim Ruža Tomašić iz Hrvatske konzervativne stranke te Daniel Srb iz HSP-a

You may also like