HDZ kreće s objavom propalih projekata

Iz HDZ-a su u utorak priopćili kako od večeras kreću s objavama SDP-ovih top 10 propalih, neispunjenih obećanja iz Plana 21, onih koje Vlada Zorana Milanovića u svom mandatu nije realizirala. Kao broj 10 HDZ-ovci navode SDP-ovo obećanje “Povećat ćemo potencijal za nove investicije, i domaće i inozemne”.

“Istina: ukupan iznos izravnih stranih ulaganja u Hrvatskoj u prvoj polovici 2015. godine bio je, prema podacima Hrvatske narodne banke, 45 posto niži nego u istom razdoblju prošle godine. (HNB.hr, 14. listopada, 2015.)”, navode u HDZ-u.

Na učestale tvrdnje “premijera na odlasku Milanovića i tehničkih ministara” da Hrvatska raste odgovaraju kako je to točno kada se pogleda sto tisuća iseljenih, koji su napustili Hrvatsku kako bi pronašli posao izvan domovine. “Taj broj je u porastu. A stopa nezaposlenosti u Hrvatskoj, također, vidljivo raste”, tvrde u HDZ-u.

Ono što ne raste, dodaju, su izravna strana ulaganja u Hrvatskoj – u prvoj polovici ove godine smanjila su se, kažu, za 45 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine. “SDP-ova obećanja i neučinkovita politika su propale. Donijet ćemo stvarne promjene koje hrvatske obitelji trebaju i zaslužuju”, zaključuju u HDZ-u.

Drugi na listi Domoljubne koalicije za 8. izbornu jedinicu Anton Kliman rekao je u utorak navečer u Pazinu na predizbornoj tribini „Naši projekti za Istru“ da će ta koalicija početi i završiti drugu cijev tunela Učke te izgraditi nizinsku željezničku prugu Rijeka-Zagreb. Ocijenivši da bi još četiri godine dosadašnje politike donijelo nesagledive negativne posljedice Istri i cijeloj Hrvatskoj,
Kliman je istaknuo je kako je glas za Domovinsku koaliciju glas za Istru, njezin razvoj i napredak. Po njegovim riječima, u toj koaliciji Istra će imati svoje zastupnike i kadrove u Vladi koji će u punoj mjeri biti uključeni u sve tokove državne politike.

Stvorit ćemo porezne i druge uvjete za gospodarski razvoj, a ova koalicija će početi i završiti izgradnju druge cestovne cijevi tunela Učke i izgradnju željezničke veze s Rijekom i Zagrebom, rekao je. Kako je ocijenio, ova Vlada u četiri godine nije ispunila nijedno obećanje iz Plana 21. “Ili plan nije bio dobar ili ga oni nisu znali provesti. I jedno i drugo govori o njihovoj nesposobnosti i dezorijentaciji. Zar je onda čudno što nije ostvaren nijedan državni projekt koji će ostati zabilježen”, istaknuo je Kliman. Hrvatski čovjek u Istri svoje je domoljublje uvijek svjedočio marljivim radom, rekao je te dodao kako mu „ne treba podilaženje jeftinom retorikom jer Istra nije na teret Hrvatskoj niti je Hrvatska na teret Istri“. „Istarski interes je hrvatski interes. Nama ne treba nacionalna politika koja će jednima davati povlastice a drugima uskraćivati prava, nama treba ono mjesto koje imamo u kruni našega hrvatskog grba, odnosno da budemo dionici državne politike u svim segmentima“, zaključio je Kliman.

Šesta na listi Domoljubne koalicije za 8. izbornu jedinicu Miriam Kervatin istaknula je u ime Udruge blokiranih kako je i u interesu te koalicije i u interesu svih blokiranih da Domoljubna koalicija pobijedi na izborima.  “U ime 320.000 blokiranih zalagat ću se zajedno sa svim kandidatima ove koalicije da članovi dosadašnje Vlade nikada u budućnosti ne zasjednu na ministarska mjesta”, poručila je Kervatin i dodala kako ju je u dosadašnjim razgovorima ugodno iznenadio predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, koji je blokiranima dao šansu, za razliku od predsjednika SDP-a Zorana Milanovića.  “Mi vama dajemo šansu, a vi nama pomognite da deblokiramo Hrvatsku”, poručila je Kervatin.

O kapitalnim projektima za Istru govorio je predsjednik županijskoga HDZ-a Ivan Bubić, koji je istaknuo kako je dovršetak istarskog ipsilona – dionice od Pazina do tunela Učke iznimno važan za cjelokupno istarsko gospodarstvo. “S tim projektom krenut ćemo odmah nakon Nove godine. Istarski ipsilon se gradio za vrijeme vladavine HDZ-a, a njegova realizacija uvijek je stala kada su drugi bili na vlasti“, poručio je Bubić.  O ruralnoj i regionalnoj politici za Istru te decentralizaciji govorio je potpredsjednik istarskoga HDZ-a Mario Bratulić, a osma na listi Domoljubne koalicije za 8. izbornu jedinicu Sunčana Glavak govorila je o problematici mladih, nezaposlenosti i iseljavanju.  Prvi na listi Domoljubne koalicije za 8. izbornu jedinicu Oleg Butković zbog bolesti nije bio na tribini u Pazinu.

You may also like