HDZ: Do kada će Milanović i Pusić podupirati Vlahušića

Dubrovački HDZ pozvao je u srijedu Zorana Milanovića i Vesnu Pusić da prestanu davati potporu pravomoćno osuđenome dubrovačkom gradonačelniku Andri Vlahušiću (HNS), protiv kojega je Uskok jutros podnio optužnicu u slučaju najma tvrđave Revelina.

Naime, Uskok je na svojim stranicama, navodeći samo inicijale, objavio kako je podnio optužnicu protiv dubrovačkoga gradonačelnika Andre Vlahušića i poduzetnika Lukše Frankovića zbog pogodovanja prilikom najma Revelina, tvrđave u kojoj radi noćni klub. Uskok smatra da je Vlahušić ugovorom grad Dubrovnik oštetio za više od tri milijuna kuna, a sam gradonačelnik te je navode je na konferenciji za novinare odbio, ističući kako se ne osjeća krivim, a usput je čestitao i HDZ-u ”na brzini i efikasnosti”.

Tri sata poslije konferenciju za novinare održali su i dubrovački HDZ-ovci, koji su istaknuli kako od Vlahušića neće tražiti ostavku ”jer je on neće ni dati”, no za potporu pravomoćno osuđenom gradonačelniku, protiv kojega je podignuta nova optužnica, prozvali su predsjednika SDP-a Zorana Milanovića i predsjednicu HNS-a Vesnu Pusić. “Danas ovdje ne tražimo ostavku od Andre Vlahušića jer znamo da, za razliku od nekih drugih odgovornih i moralnih političara, nije takav i da je neće dati. Zato tražimo odgovornost i odgovore od Zorana Milanovića i Vesne Pusić”, rekao je predsjednik dubrovačkoga HDZ-a Mato Franković i upitao: “Dokad će oni u svojim redovima trpiti i podržavati onoga koji je osuđen za zloupotrebu položaja i ovlasti i protiv koga je sada drugi put podignuta optužnica za isto kazneno djelo?”

Gradski vijećnik HDZ-a Marko Potrebica nazvao je suludim Vlahušićeve prozivke HDZ-a te je dodao kako njegov problem “nije političke naravi, nego pravosudne”. Odbio je bilo kakvu povezanost HDZ-a s danas objavljenom optužnicom Uskoka. “Njegov problem nije HDZ, nego on sam i njegovi postupci koji moraju doći na naplatu. Koliko je njegova prozivka HDZ-a suluda kada kaže da smo mi odgovorni za optužnicu za Revelin, govori i to kako je takvom logikom Zoran Milanović pokrenuo, dovršio i pravomoćno ga osudio za kazneno djelo u aferi ‘Šipan’. HDZ ni u kojem slučaju ne stoji iza optužnice koja je danas podignuta”, rekao je Potrebica prozivajući i Vlahušićeve koalicijske partnere u Dubrovniku.

“Jasno pitam SDP, Dubrovačku stranku i HSU dokad će podržavati Andru Vlahušića. Gdje je granica štete koju Vlahušić mora nanijeti da bi oni prestali u Gradskom vijeću davati podršku pravomoćno osuđenom gradonačelniku koji je pod teretom nove optužnice, a postoje indicije da je počinio i druga kaznena djela?” upitao je Potrebica te dodao kako od Vlahušića traži ispriku zato što ga je osobno prozvao za “pokušaje uhićenja”. U suprotnom, Potrebica je najavio tužbu za klevetu.

Saborska zastupnica HDZ-a i gradska vijećnica Sanja Putica rekla je kako joj je žao što se Dubrovnik ponovno spominje kao grad slučaj. “Mislimo kako ovo nije kraj problemima Andre Vlahušića s pravosudnim tijelima. Mi smo na to već upozoravali”, rekla je ona.

Putica je podsjetila da je Milanović nedavno izjavio kako bi u slučaju da se sastavljala tripartitna Vlada “tražio odstupanje svih koji imaju problema s pravosudnim tijelima” te je pozvala Vlahušićevu zamjenicu na ostavku.”Pozivam stoga zamjenicu gradonačelnika iz SDP-a Tatjanu Šimac-Bonačić, kojoj je Zoran Milanović nadređeni, da podnese ostavku i ne pruža više potporu gradonačelniku protiv kojeg je podignuta nova optužnica”, rekla je Putica.

Inače, istraga u slučaju najma tvrđave Revelina pokrenuta je početkom veljače ove godine, a istodobno je objavljena pravomoćna presuda u aferi “Šipan” u kojoj je dubrovački gradonačelnik osuđen za zloupotrebu položaja i ovlasti, zbog čega je kažnjen sa šest mjeseci zatvora uz rok kušnje od godinu dana.

You may also like

0 comments