HDSSB neće ući niti u jednu vladu u kojoj će sjediti Milorad Pupovac

HDSSB neće ući ni u jednu hrvatsku vladu u kojoj će sjediti Milorad Pupovac i SDSS, poručio je u ponedjeljak utemeljitelj stranke Branimir Glavaš s predizbornog skupa u Vukovaru. “SDSS nije ništa drugo nego sljedbenik Jovana Raškovića”, istaknuo je Glavaš i dodao da HDSSB želi biti dio nove Vlade, ali ne zbog fotelja i ministarskih položaja, već zbog interesa Slavonije i Baranje.

Vukovarcima je poručio da HDSSB nije stranka koja je u Vukovaru nametnula ćirilicu, niti je glasovala za njezinu primjenu, već da podržava, kako je kazao, opravdane zahtjeve Vukovaraca da se ćirilica stavi izvan upotrebe. Istaknuo je da je ćirilica “uvedena” u Vukovar zaslugom HDZ-a i SDSS-a. “Oni koji su locirali, uhitili i transferirali generala Antu Gotovinu ne mogu biti pretplaćeni na zaštitinke domoljublja”, naglasio je Glavaš, dodavši da Domoljubnu koaliciju na čelu s HDZ-om vodi “čovjek koji je 1990-ih godina okrenuo leđa prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu i zajedno s Mesićem i Manolićem izdao Tuđmana”.

Predsjednik HDSSB-a i nositelj liste za V. izbornu jedinicu Dragan Vulin uvjeren je da će stranka na parlamentarnim izborima postići odličan rezultat te da neće biti mandatara koji će bez HDSSB-a uspjeti sastaviti Vladu. “Nema dogovora s ljevicom i aktualnom Vladom. To večeras demantiram i poručujem da od toga nema ništa”, kazao je Vulin . Dodao je da će HDSSB biti dio buduće Vlade, “ali to mora biti nacionalno osviještena vlada koja neće pod okriljem noći na kukavički način postavljati ploče s ćiličnim natpisima”. Vladu Zorana Milanovića prozvao je da je dodatno osiromašila i unazadila Slavoniju i Baranju. Na skupu su govorili i drugi izborni kandidati HDSSB-a.

You may also like