Home Geopolitika Hashim Tachi tvrdi da mu prijeti al Bagdadi

Hashim Tachi tvrdi da mu prijeti al Bagdadi

by Agencije

Kosovski ministar vanjskih poslova Hashim Thaci rekao je u četvrtak da je 2014. primio pismo s prijetnjom smrću koje je potpisao šef Islamske države Abu Bakr al-Bagdadi.

Thaci, koji je u to doba obnašao dužnost premijera, rekao je za agenciju France presse da se radilo o prijetnji smrću njemu i njegovoj obitelji.”Prijetio mi je Milošević, sada mi prijeti IS.. S istim sam saveznikom dobio borbu protiv Miloševića s kojim ću je sada dobiti protiv IS-a”, rekao je Thachi.

Jedan je kosovski informativni portal objavio nedavno sadržaj tog pisma u kojem Bagdadi navodno traži od Thacija da odustane od svoje politike približavanja Kosova Zapadu ili će se suočiti s “velikom osvetom”.

Po kosovskom ministarstvu unutarnjih poslova, oko 300 Kosovara posljednjih se godina pridružilo redovima džihadista u Siriji i Iraku. Pedesetak ih je ubijeno, a oko 120 se vratilo u zemlju. Kako bi se spriječilo novačenje, Kosovo je u ožujku prošle godine donijelo zakon koji predviđa kazne do 15 godina zatvora za one koji se priključe džihadistima u stranim zemljama.

Related Posts