Hasan Rohani: Iran nije nikome prijetnja

Iranski predsjednik Hasan Rohani izjavio je u četvrtak da njegova zemlja nije prijetnja nijednoj drugoj državi i da želi odnose s ostatkom svijeta, izvijestila je državna televizija.

“Mi zagovaramo politiku umjerenosti… Iran ne predstavlja prijetnju nijednoj zemlji… Teheran želi interakciju sa svijetom, sa susjednim zemljama”, rekao je Rohani na skupu povodom obilježavanja Dana nacionalne nuklearne tehnologije. “S umjerenošću možemo brže postići naše ciljeve… Kako bi napredovali potrebna nam je interakcija sa svijetom”, istaknuo je.

Rohanijeva izjava u suprotnosti je s izjavama iranskog vrhovnog vođe ajatolaha Alija Hamneija, koji je isključio bilo kakvo daljnje zbližavanje sa SAD-om nakon postizanja povijesnog nuklearnog sporazuma kojim su okončane godine političke i gospodarske izolacije Irana.

Sporazumom koji je zaključio Teheran sa šest svjetskih sila 2015., uklonjeni su prijepori oko iranskog nuklearnog programa. Ranije ovoga tjedna Hamnei je rekao da je SAD “simbol nepoštenja” i da mu se ne može vjerovati.

You may also like