Hanžeković tvrdi da je on izmislio posao s ovrhama

Gost HRT-ove emisije Nejdeljom u 2 je odvjetnik Marijan Hanžeković, odvjetnik čiji ured radi na poslovima ovrha HRT-ove pristojbe i vlasnik izdavačke kuće Hanza Media (bivši EPH).

“Postoji način da nikoga ništa dodatno ne košta: da se račun za vodu ili TV pretplata plati na vrijeme”, kazao je Marijan Hanžeković o ovrhama. Hanžeković tvrdi da ovrhe u Hrvatskoj vodi 4.700 odvjetnika, dodajući kako se “nijedan odvjetnik nije obogatio samo na ovrhama pa ni on” te da se zapravo najviše obogaćuje HRT.

Rekao je kako se država i bilježnik uvijek naplate, a odvjetnik ima nenaplaćenih 60 posto potraživanja iako je odvjetnička usluga u slučaju ovrha – besplatna. Odgovarajući na pitanje kako je dobio posao za HRT vezano za ovrhe kazao je kako taj posao nije dobio nego ga je “izmislio”.

Most želi da HRT taj posao radi sam. Hoće li mu se izbiti veliki prihod na taj način? “Ured zarađuje i na drugim poslovima, ne samo na ovrhama. Ono što predlaže Most u početku je protuustavno. Oni se moraju sviditi biračima, ljudi ne vole plaćati, a oni pozivaju ljude da ne plaćaju. Gospodin Bulj tako je ovršen 11 puta, što nije pohvalno za zastupnika. Ta kultura neplaćanja meni je neshvatljiva. Svaki pretplatnik HRT-a dobije tri opomene prije ovrhe”, kazao je.

Hanžeković tvrdi da ne zagovara niti lijevu, niti desnu političku opciju. “Ja sam građanin koji je patriot, ni lijevo, ni desno. Mislim da su lijevi predesno, a desni prelijevo. Mislim da treba otvoriti prostor i za druge novinare koji drugačije misle. U Jutarnjem listu ima i drugih mišljenja, a ne samo mišljenja ljevičarskih novinara”, kaže Hanžeković.

“Ako me netko pita zašto sam se počeo baviti politikom odgovor je borba za javni interes, a protiv tipova koji su ovu zemlju shvatili kao svoj privatni poslovni teritorij ili lovište te je potpuno prilagodili sebi i svojim interesima.

Jedan od takvih je Marijan Hanžeković. Čovjek koji je ovoj zemlji dao tako malo, a od nje je uzeo tako mnogo. Za razliku od Mire Bulja koji je za Hrvatsku bio spreman dati i život a kojeg sada Hanžeković proziva zbog neplaćanja napumpanih cijena ovrha za HRT.

U kojem god smjeru krenuli istraživati afere, bili to mediji, sport, gospodarstvo, politika, prije ili kasnije doći ćete do gospodina Hanžekovića. Mamić i Bandić, to je društvo gospodina Hanžekovića, dalje ne treba nabrajati.

Poručujem mu da nas napadi njega i njegovih medija neće obeshrabriti, nego dapače, da ćemo se još jače boriti za interese građana koji su nama kao narodnim zastupnicima ispred njegova interesa.

Tu je svakako i interes pravde oko kojeg gospodin Hanžeković unatoč impresivnoj pravnoj karijeri ima pomalo drugačije poglede od Mostovih. I na kraju gospodine Hanžekoviću, izađite na izbore pred birače, upotrijebite svu svoju medijsku mašineriju, stavite se 30 dana na naslovnice svih svojih izdanja, pa provjerite svoju socijalnu povezanost s hrvatskim građanima. Osim ako se ne plašite osjećaja ovršenosti kada vam birači vaš patriotizam ocjene neprolaznom ocjenom manjom i od 1 (%)”, napisao je Grmoja.

You may also like

0 comments