Hajduković podržao Bernardića, povukao se iz utrke

Domagoj Hajduković, jedan od osam kandidata i kandidatkinja za predsjednika SDP-a, povukao se iz unutarstranačke utrke i sve one koji su ga dosad podržavali pozvao da svoju podršku, kao što je i on napravio, daju Davoru Bernardiću, piše Tportal. 

Bernardić, dodao je Hajduković, ima iste ciljeve kao i on, a i pripadaju istoj generaciji u stranci. ‘Odlučili smo da ne želimo daljnje osipanje glasova, da želimo okrupnjavanje i da trebamo zbiti redove. Zbog toga smo odlučili stati uz Davora Bernardića’, rekao je Hajduković na konferenciji za medije u sjedištu SDP-a.

Pojasnio je kako je on sam u utrku ušao otvorenog srca te je htio dati novu perspektivu toga kako transformirati SDP u stožernu lijevu stranku. Zahvalio je svima koji su ga podržavali, pa i šefu bjelovarsko-bilogorskog SDP-a Vedranu Babiću, šefu šibenskog SDP-a Franku Vidoviću te predsjednici Glavnog odbora SDP-a Romani Jerković koji su danas uz njega također dali podršku Bernardiću.

Upitan zašto se iz utrke nije povukao prije predavanja potpisa, Hajduković je poručio da je učinio ne ono što je najbolje za njega samog, nego ono što je najbolje za SDP i za Hrvatsku. ‘Nije nečuvena praksa to da se kandidati povlače. Nisam favorit, ali Davor Bernardić jest’, kazao je Hajduković i povukao paralelu s američkim izborima 2008. godine, kada se Clinton povukla u korist Obame.

 

You may also like

0 comments