Home Hrvatska Gvozden Flego: Zorane, podnesi ostavku, načinio si štetu

Gvozden Flego: Zorane, podnesi ostavku, načinio si štetu

by Energypress.net

Povodom neuspjeha na parlamentarnim izborima, ali i sve dijaboličnijih izjava predsjednika SDP-a u Jutarnjem listu otvoreno pismo Zoranu Milanoviću uputio je ugledni hrvatski filozof i političar, redovni profesor na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i bivši saborski zastupnik SDP-a te ministar u vladi Ivice Račana.

Tom ga je prilikom upozorio kako je u izbornoj noći najavio suradnju s reformskim snagama, a danas najavljuje dijaboliku u vidu pakla vladajućima u parlamentu i to u trenutku kada program nove vlade još nije donesen. Milanović, piše Flego, odbija sagledati posljedice svoga stila komunikacije kako za stranku tako i za Hrvatsku u cjelini. Upozorava ga kako upravo on, Zoran Milanović, proizvodi nasilje na hrvatskoj političkoj sceni, svojim bahatim prijezirom prema drugima i drugačijima.

U pismu ga poziva neka prizna kako je stranka pod njegovim vodstvom, uz njegov stil javnih istupa, doživjela čitav niz poraza. Poziva ga sagledati činjenice aludirajući kako se svojevrsni puč u stranci nije dogodio zbog toga što Zorana Milanovića više nitko ne shvaća ozbiljno. Naime, percepcija ljudi u javnim djelatnostima ovisi o mišljenju publike, a ne o vlastitim uobrazijama.

Podsjeća ga na deklarirane visoke moralne standarde te ga poziv upotrijebiti ih kod donošenja osobne odluke s institucionalnim konzekvencama. Ograđujući se od osobnih ambicija Flego mu priziva u svijest kako više ne može institucionalno voditi SDP jer oporba je nužna za normalno djelovanje demokratskog sustava i funkcioniranje države, a može utjecati i na politike kako susjednih država tako i Europske unije.

Flego

Related Posts