Gubitak Viadukta povećan na 28 milijuna kuna

Viadukt je u prvih devet mjeseci ove godine poslovao s gubitkom prije poreza od 28,1 milijun kuna, što je povećanje gubitka u odnosu na isto razdoblje lani kada je iznosio 11,4 milijuna kuna, pokazuju podaci iz financijskog izvješća Viadukta objavljenog u petak na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni su prihodi tvrtke iznosili 531,9 milijuna kuna i smanjeni su 9,5 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje. Prihodi od osnovne djelatnosti iznose 513,8 milijuna kuna i manji su 8,5 posto, a u prihodima iz osnovne djelatnosti udio domaćeg tržišta čini 99,8 posto. Pad bilježe i ostali prihodi, za 33,5 posto, na 15,2 milijuna kuna, a financijski su prihodi smanjeni za 19,4 posto, na 2,8 milijuna kuna.

Ukupni rashodi Viadukta u prvih devet mjeseci su iznosili 560 milijuna kuna i manji su prema istom razdoblju lani za 6,5 posto. Materijalni troškovi bilježe smanjenje od 12,7 posto, na 351,4 milijuna kuna i čine gotovo 63 posto ukupnih troškova. Troškovi osoblja su, pak, povećani 3,5 posto, na 109,9 milijuna kuna.

U tvrtki u budućim razdobljima očekuju i dalje teške uvjete poslovanja na domaćem tržištu te će sukladno tome i dalje poduzimati sve potrebne mjere da bi se poslovni proces još više racionalizirao. Također, tehnološko unapređenje ostaje konstanta s ciljem povećanja konkurentnosti društva te se konstantno analizira postojeće stanje tvrtke i daljnje razvojene mogućnosti, navodi se u izvješću Viadukta.

You may also like