Grmoja za NovuTV: Možemo formirati vlast s HDZ-om, ali bdijet ćemo nad njima

Glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja danas poslijepodne je na konferenciji za novinare ustvrdio kako su u Mostu ‘spremni formirati vlast s HDZ-om, ali da će njihovi zastupnici pomno bdjeti nad potezima HDZ-a i kako će nakon godinu dana napraviti reviziju te suradnje’.

Nakon što je SDP odbio Mostove zahtjeve za stvaranjem tripartitne vlade na čelu s nestranačkim premijerom, a HDZ zasad odgovorio da prihvaća razgovore i o nestranačkoj osobi na čelu Vlade, u Mostu sada traže i da im HDZ pošalje odgovor u kojem će barem načelno pristati na konstituiranje tzv. tripartitne vlade, piše Jutarnji.

Za Dnevnik Nove TV Grmoja je ponovio kako su rekli da će u razgovorima s HDZ-om i SDP-om doći do zajedničkog rješenja. ”Sa svojih 15 zastupnika ne možemo uvjetovati sve, možemo uvjetovati nestranačkog mandatara koji će biti prihvatljiv, ali red je da druga strana da svoje prijedloge. Milanović očito nije spreman dati svoju premijersku stolicu i možda je tu HDZ u nekakvoj boljoj situaciji što se toga tiče. Problem je odnosa snaga unutar HDZ-a i SDP-a”, zaključio je glasnogovornik MOST-a Nikola Grmoja. HDZ će oko 20 sati danas, po svršetku sjednice Predsjedništva stranke, poslati pisani odgovor Mostu.

You may also like