Grmoja vs. Hanžeković. Tko imam monopol na glupost?

U Saboru je na dnevnom redu rasprava o HRT-u, odnosno o utjerivanju dugova od građana koji su dužni zbog RTV pristojbe. Radi se o Mostovom prijedlogu izmjena Zakona o Hrvatskoj radio televiziji, na temelju kojega bi HRT ubuduće sam trebao naplaćivati pristojbu građanima.

Nikola Grmoja (Most) kazao je, među ostalim, da prijedlog o HRT-u nije usmjeren protiv svih odvjetnika, nego onih koji su “izgradili svoja carstva, pogotovo medijska”, prozivajući vlasnika jednog takvog carstva, koji ujedno utjeruje ovrhe za HRT: “Posebno je jasno odakle dolaze udari na Most, dolaze pogotovo iz HANZA medije”.

Marijan Hanžeković, vlasnik Hanza Medije, za N1 je komentirao Grmojine riječi: ‘Nitko nema monopol na glupost’, kazao je Hanžeković, ‘glupost je raširena, a Mostov je prijedlog protuustavan i ruši cijeli pravni sustav, ali s obzirom tko ga je radio – ne čudi me da tako izgleda’.

‘Ta grupa ljudi svojim niskim populizmom pokušava pridobiti ljude. U svim normalnim sustavima socijalni problemi se trebaju rješavati preko centara za socijalni rad, te ovaj pokušaj da se riješe preko ovršnog zakona, govori da oni nemaju pojma ni o reformama ni o pokušaju dizanja hrvatskog gospodarstva’, kaže nam Hanžeković.

Komentirajući Grmojinu izjavu kako iz Hanza Medije stižu udari na Most, Hanžeković kaže: ‘To je glupost, ja ne vodim uređivačku politiku, ja sam samo vlasnik medija u kojima novinari slobodno pišu o onome što misle da je relevantno’.

You may also like

0 comments