Grmoja: Odlazak na skijanje u pratnji sigurnjaka je neprimjereno

Novoizabrani predsjednik Sabora Željko Reiner jučer je, kao i mnogi Hrvati, krenuo na skijanje, ali nije poput njih čekao u gužvi na graničnom prijelazu. On je pod policijskom pratnjom zaobišao kolonu i produžio na odredište.

Taj postupak naišao je na mnoge kritike, kako građana, tako i njegovih koalicijskih kolega iz Mosta. Prvi se oglasio Tomislav Panenić koji je kazao kako je Reinerovo ponašanje neprimjereno trenutku, a nakon toga je putem svog Facebook profila i glasnogovrnik Mosta Nikola Grmoja osudio ovakav postupak. ”Poznato je da Reiner kao predsjednik Sabora spada u prvu kategoriju štićenih osoba i vjerojatno je ocijenjeno da je čekanje u koloni sigurnosni rizik. No, mišljenja smo da je u ovom osjetljivom političkom trenutku, dok još nemamo formiranu vladu, ali i teškoj socijalnoj situaciji takvo ponašanje i odlazak na skijanje apsolutno neprimjereno. Građani sigurno ovako nešto ne očekuju. Troškovi ovakve vrste osiguranja su neprihvatljivi. Ovo nije prvi slučaj nekog visoko pozicioniranog političara koji odlazi na privatno putovanje i koristi osiguranje koje se plaća iz džepova građana ( premijer Milanović 2012.) što je nedopustivo.Imali smo i gorih slučajeva poput korištenja službenog automobila za odlazak na skijanje (ministar Varga). Vrijeme je da se sa takvom praksom prestane i da se političari počnu odgovornije odnositi prema proračunskom novcu koji je zapravo novac građana”, napisao je Grmoja.

U cijeloj priči predsjednik Sabora Željko Reiner ne vidi ništa sporno. On je za RTL kazao da se vozio u svom vlastitom autu, i da ga je vozila supruga. ”Ako netko pokušava od toga bilo što napraviti, onda se očito malo zeznuo”, kazao je Reiner.

Poznato je da Reiner kao predsjednik Sabora spada u prvu kategoriju štićenih osoba i vjerojatno je ocijenjeno da je č…

Posted by Nikola Grmoja on 2. siječnja 2016

You may also like