Grmoja: nema dogovora s HDZ-om za lokalne izbora

Potpredsjednik Mosta i jedan od njegovih osnivača Nikola Grmoja za Hinu je govorio o skorašnjem izbornom Saboru stranke. Potvrdio je svoju kandidaturu za dubrovačko-neretvanskog župana, a o nadolazećim lokalnim izborima kaže kako će s HDZ-om voditi političku utakmicu u kojoj neće biti nikakvih dogovora ni popuštanja.

Sabor sazivamo i Statut mijenjamo kako bismo sve ono što Most jeste uglavili u sam Statut, a kako nas se ne bi optuživalo da su tijela koja odlučuju u Mostu na neki način nelegitimna. Tijelo koje je donosilo odluke je bilo Nacionalno vijeće kojeg do sada nije bilo u Statutu. Osim stranačkih tijela Predsjedništva, Glavnog odbora, Nadzornog odbora u Statutu će biti sada predviđena mogućnost osnivanja suradničkog tijela, Nacionalnog vijeća Mosta. U njega će ući svi saborski zastupnici i ministri koji ne žele biti članovi stranke nego su nezavisni, ali i predstavnici nezavisnih inicijativa i lista s kojima ćemo u perspektivi surađivati i sklopiti sporazume o suradnji pa će na temelju tih sporazuma oni možda dobiti mogućnost participiranja u Nacionalnom vijeću. Tako će to Nacionalno vijeće Mosta biti tijelo koje odlučuje u ime platforme koja okuplja ne samo stranački dio Mosta nego i nezavisni dio. Mi želimo čuvati ta oba ‘plućna krila’, kazao je Grmoja ѕа HRT.

Odgovarajući na pitanje kako će razgraničiti odnose s HDZ-om na lokalnim izborima s obzirom na to da su na nacionalnoj razini u koaliciji, Grmoja je odgovorio: Mi ćemo s HDZ-om, kao i s drugim političkim opcijama, u lokalnim sredinama voditi političku utakmicu u kojoj nema nikakvih dogovora s HDZ-om niti im namjeravamo negdje popustiti. Čovjek koji im je bio najveća noćna mora u Splitu bit će naš kandidat za gradonačelnika – Robert Pauletić. On, koji ima velike šanse u Splitu kao i moja kandidatura za župana dubrovačko-neretvanskog govori kako nema popuštanja HDZ-u! To će biti jedna otvorena utakmica u kojoj će građani odlučiti komu će dati povjerenje, kazao je.

Na pitanje je li potpredsjednica Vlade Martina Dalić u sukobu interesa s obzirom na to da joj je suprug u upravi Ine, kazao je da ne može tvrditi je li ili nije. To nek Povjerenstvo utvrdi. U svakom slučaju dobro je što je osnovan Savjet koji će Vladi predložiti najbolji model pa to onda neće biti odluka ministrice Dalić, dodaje.

You may also like

0 comments