Grmoja: Goran Marić nam je vrlo prihvatljiv

Nikola Grmoja  kaže da danas u Saboru počinje rasprava koja će biti ozbiljna, i da im je bitno odrediti kaznena djela koja bi ubuduće ograničavala da se počinitelji kandidiraju na izborima.

Najlicemjernije mu je, objašnjava, da ljudi koji su tjerali ljude iz politike zbog manjih djela, poput Crnoje, ‘sada brane one koji su počinili puno veća kaznena djela’. Misli da je vrijeme da se ograniče oni koji su činili kaznena djela blisko vezana uz dužnost koju obnašaju. “Upravo konkretna imena su nas potaknula na ovo, da stranke ne stavljaju te ljude na liste.” Za primjer je naveo Vlahušića. “Ali zakon nije pisan radi jedne osobe, no oni su nas ponukali na ovaj prijedlog.”

Kaže da se oporba mora dogovoriti radi li se o velikim promjenama ili o “patuljastim jamstvima”, kako se ranije moglo čuti. Pa čemu nervoza ako su to samo patuljasta jamstva, pita se Grmoja. “Most je većinu toga stavio u redovnu proceduru, to govori da je HDZ pokazao da misli ozbiljno mijenjati stvari”, kaže Mostovac, no napominje da ne znaju sada hoće li se tako i nastaviti, piše N1.

O Goranu Mariću kao ministru bez portfelja kaže da je tih razgovora bilo i prije. “On nam je prihvatljiv, Dobro surađujemo i ne bi trebalo biti problema. Bitno je da Vlada bude funkcionalna.” “Predlažemo da ovrhe HRT-a ne provode odvjetnička društva nego HRT i tako će vlasnik Hanza medije ostati bez velikog novca”, kaže Grmoja. “Tko god pogleda uredničku politiku Jutarnjeg lista, vidjet će da su naslovi zanimljivi”, rekao je među ostalim Grmoja. Smatra da manipuliraju i da “na tu priču nitko neće nasjesti.”

You may also like

0 comments